In de spotlights: Svenergy!

De 17 jarige Sven uit Rijsbergen startte 3 jaar geleden met het idee gamevideo’s te plaatsen zijn YouTube kanaal: Svenergy. Toen Sven een YouTube-carrière-switch maakte van gamer naar vlogger, vond hij zijn passie. Wil je meer weten over zijn verhaal? Lees dan snel verder!

Game kanaal
“Ik keek heel veel naar Fifalosophy. Ik vond hem zo tof en daarom leek het mij zo leuk en inspirerend om ook zoiets te doen.” We weten allemaal dat er ontzettend veel te zien is op YouTube en dat was voor Sven ook duidelijk. Daarom besloot hij dingen professioneel aan te pakken. “Ik heb een gamecapture gekocht, daarmee kan je je game opnemen. Zo ben ik eigenlijk begonnen met YouTube. Het gamen op de Xbox360 en de video editten door middel van een microfoontje en een laptop.”

Omslag van gamen naar vloggen
“Er waren steeds zo veel kanalen van Fifa, Minecraft, GTA en ik deed alleen Fifa. Dus er werd mij ook gevraagd om een keer iets anders te doen dan gamen.” Al snel verschenen er in de comments wat vragen over zijn persoonlijke leven, mensen wilde weten wat Sven in zijn vrije tijd bezig hield, naast het gamen natuurlijk. “Toen ben ik gaan vloggen, dat vind ik ook heel erg leuk om te doen. Ik heb een keer gevlogd in de Efteling en dat toen geüpload op YouTube. Tot mijn verbazing kreeg die video 3 keer zo veel views als een normale gamevideo. Ik heb mijn kijkers toen gevraagd wat zij leuk vinden om te zien, ze antwoordden meteen: Pretparken!!!”

“Toen heb ik mijn playstation ingeruild voor een vlogcamera en ben ik me daar helemaal op gaan focussen. Inmiddels vlog ik al bijna een jaar.”

Toch benieuwd naar de gamevideo’s van Svenergy? Die staan nog steeds op YouTube en zijn nog steeds te bekijken.

Life-changing moment
Toen Sven 700 abonnees had, heeft hij een keer een berichtje gestuurd naar Govert van VAELTAX. Hij vroeg hem daarin of hij het leuk vond om een keer samen een video op te nemen. “Hij had destijds 20.000 abonnees dus dat was voor mij best een groot aantal. Ik keek toen zo naar hem op en vond dat hij zulke vette dingen deed, dat ik hem wel echt een berichtje moest sturen. Tot mijn verbazing reageerde hij daarop en toen hebben we samen een video opgenomen wat ik echt super leuk vond om te doen.”

“Iets wat ik nog steeds niet kan geloven is dat de gene die mij heeft geïnspireerd om de video’s te maken die ik nu maak, nu gewoon behoort tot een van mijn goede vrienden.”

Nu gaat hij zich dus volledig focussen op de verlaten gebouwen, met af en toe een andere video er tussen door. Maar verlaten gebouwen dat wordt zijn ding!

Eigen manier en professionaliteit
Door mij te onderscheiden van anderen houd ik echt mijn eigen stijl aan. Ik probeer alles helemaal in 1 stijl te doen. Voordat ik dus begin met editten denk ik goed na hoe ik mijn video er uit wil laten zien. Ik wilde vanaf het begin al dingen professioneel aanpakken. Pas geleden heb ik bijvoorbeeld een nieuwe trailer opgenomen die ik door Michiel Veenstra heb laten inspreken.

Dromen en toekomstplannen
“Ik zou zo graag een keer een video willen opnemen met Mertabi. Om een keer met hem een verlaten gebouw te bezoeken zou mij zo vet lijken. Ik hoop sowieso nog veel met Govert door te breken. Dat hij mij andere mensen leert kennen waar ik samen mee wil werken, maar ook dat ik dit natuurlijk nog lang mag doen, de dingen die ik leuk vind om te doen maar ook om dingen te doen die de kijkers leuk vinden.” Stiekem hoopt Sven later een baan in de media te krijgen of misschien zelfs presentator op tv te worden.

Beste advies ever volgens Sven
“Iemand heeft een keer tegen mij gezegd: Haters zijn gewoon de ****** mensen die er zijn. Je moet ze geen aandacht geven, want wanneer je dat niet doet, zullen ze er vanzelf mee stoppen. Zij leven namelijk op de aandacht die je hen geeft. Zelf zou ik zeggen: Doe lekker je eigen ding. Als je iets wilt doen en iets echt heel graag wilt, doe het dan. Ga niet zitten twijfelen of je zitten afvragen wat anderen ervan vinden. Je moet ook altijd jezelf blijven, als je voor anderen zou veranderen zou je ook niet lekker in je vel zitten.”

 


Ben jij benieuwd naar het kanaal van Svenergy? Klik dan hier!
En wil jij zelf ook in de spotlights staan en heb jij 4000 abonnees? Stuur dan een mailtje naar redactie@veed.nl

top-5-nickdutch-youtube