14 juni, de dag van jouw examenuitslag?!

Morgen is de dag van elke middelbare scholier in Nederland die zijn of haar examen heeft gemaakt. De dag dat je wordt gebeld of misschien niet wordt gebeld. De dag dat je slaagt of misschien niet slaagt. Misschien nog een herkansing of geen herkansing. Elk telefoontje met de hoop dat je hoort of jouw examenuitslag positief is of niet. En of je de vlag mag gaan uit hangen. Met natuurlijk jouw schooltas eraan!

Afstuderen

Einde van je middelbare schoolperiode
Eindelijk het einde van je middelbare schoolperiode. Alle jaren zoveel toetsen gemaakt ter voorbereiding voor je examens. De meivakantie waarin je zoveel geoefend en geleerd hebt. En de dagen van de examens zelf. Met spanning een examen in of juist met positieve energie. En eruit komen met twijfels of met goede motivatie. Allemaal gedachtes die deze weken in je hoofd voorbij kwamen en komen.

Langste vakantie ooit?!
Na je laatste examen op middelbaar schoolniveau heb je kunnen zeggen dat je eindelijk je langste vakantie ooit hebt. Doe je na je middelbare schoolperiode nog een middelbaar schoolniveau, zoals bijvoorbeeld MAVO, HAVO of VWO, heb je natuurlijk nog een keer zo’n lange vakantie.

Vieren!
Na een tijdje vakantie zitten vieren en misschien veel luieren en wachten, hoor je woensdag dan eindelijk je examenuitslag van de docent. Met goede hoop zit jij op dat ene telefoontje te wachten van school, met daarin het antwoord op jouw vraag. “Ben ik geslaagd?!” Na een paar weken kan jij het eindelijk (hopelijk) vieren en dan mag je jouw middelbare schoolperiode afsluiten.

Gevangenisiphone 8