5 apps die je helpen met geldzaken

Wij studenten en scholieren hebben het niet altijd makkelijk als het om geld gaat. Bijbaantjes hebben we dan misschien wel allemaal, of niet. Als je bij die tweede groep hoort heb je het al helemaal lastig. Vandaag laten we dan ook een paar apps zien die je wel eens zouden kunnen helpen tijdens skere tijden. 

 • Splitwise: Deel je rekening met vrienden/vriendinnen!
  Met deze app kun je rekeningen splitsen met iedereen waar je ook maar een rekening mee deelt. Dus stel jij hebt een avondje drankjes betaald, dan nodig je degenen uit via een sms en zij zien dan meteen hoeveel ze jou verschuldigd zijn. De app deelt het bedrag door het aantal personen die in de groep zitten dus je hoeft zelf niet te rekenen, vet handig!

 • Sowdan: Geld overmaken naar een andere bank? Geld staat binnen 1 min. op jouw rekening.
  We kennen het allemaal. Geld overmaken naar een andere bank. Dit duurt super lang en kan heel vervelend zijn. Misschien ken je het scenario waarbij je geen genoeg geld hebt om iets te betalen dus jij je ouders geld laat overmaken, alleen…. jij zit bij Rabobank en zij zitten bij ING. Dan kan je wel een paar uurtjes wachten, in het ergste geval is het vrijdagavond en moet je zelfs tot maandagochtend wachten. Dat wachten is nu voorbij dankzij Sowdan!

 • Yippie: Scan de barcode van een product of voer het productnummer in en je krijgt de goedkoopste opties.
  Yay! Een app waarbij je de mogelijkheid hebt een product te scannen zoals bijvoorbeeld een krultang bij mediamarkt. Dan krijg je een overzicht met alle mogelijkheden en kies je uiteindelijk de goedkoopste, of course.
 • Geld ++: Inzicht in wat je uitgeeft en wat je binnenkrijgt. Bewust geld uitgeven en sparen.
  Met deze app krijg je een overzicht met al je inkomsten en uitgaven waardoor je even goed kan kijken waar je nou zo veel geld aan uitgeeft. Er is een mapje uitgaven, inkomsten en statistieken. Eerst stel je in hoeveel geld je hebt van verschillende bronnen. Bankpas, cash, spaarrekening etc. Maar ook je inkomsten, zakgeld, salaris of andere inkomsten kun je instellen. Super handig om eens goed inzicht te hebben in hoeveel er nou uitgaat en binnenkomt.
 • Groupon: Weinig geld, maar veel zin om iets leuks te doen? Dat kan bij Groupon!
  Groupon is a real lifesaver wanneer je niet super veel geld hebt om uit te geven. Leuke dingen om te doen kunnen best veel geld kosten, maar bij Groupon krijg je soms wel 80 procent korting of meer! We love it. Tip van ons: Ook leuk om als verjaardagscadeau te geven 🙂

Maak jij al gebruik van een van de bovenstaande apps? Wij zijn benieuwd!


Vond je dit een leuk artikel?
Check dan onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

nintendo-switchinstagram