5 Redenen Waarom We Maandag Haten

We kennen het allemaal, de overgang van het weekend naar maandag. It’s just THE WORST. Je zit lekker in het weekend en voor je het weet is het zondagavond, je kunt niet meer stappen of chillen tot in de late avond uurtjes want: “Ik moet morgen weer naar school, stage of werk, AAAHH!” Dit zijn dus de redenen waarom we maandag haten. 

1. Klaar met chillen billen
Het is over, finito. Het chillen is voorbij. We moeten weer back to work. Het echte leven begint weer en dat wordt niet op prijs gesteld. Ondanks het feit dat we allemaal weten dat het weekend niet eeuwig kan duren is het toch teleurstellend dat we niet meer kunnen netflixen in bed voor maar liefst 5 dagen.

2. We aren’t ready
We zijn er simpelweg niet klaar voor. Wanneer je een damn goed weekend hebt gehad is het super vervelend om weer terug te gaan naar het normale leven. Het komt echt aan als een bom en dat is frustrerend. Je zit ineens weer in de schoolbanken of achter je bureau.

3. Slaap is ver te zoeken
Jep… doordat je in het weekend flink hard kan gaan, is je slaap ver te zoeken. Als je op vrijdag en zaterdag pas rond 3 uur s’nachts je bed opzoekt en de volgende dag tot 12 uur in bed blijft liggen, is het extra lastig om maandag op te staan. Hierdoor kun je echt de hele maandag chagrijnig zijn.

4. Slechte gezondheid
Naast het chagrijnig zijn op maandag en je ongezond voelen ben je ook echt ongezonder dan op andere dagen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je op maandag ongezonder bent dan op andere dagen van de week. Zo weeg je aan het begin van de week het zwaarst, krijgen mensen het vaakst hartinfarcten, is je bloeddruk het hoogst en is de kans om ziek te worden het grootst. Niet zo gek dat we maandag haten toch?

5. Reminder: oh no, it’s Monday
Op sociale media wordt alles aangedikt. Snapchat heeft bitmoji’s en filters waar maandag als een sombere en regenachtige dag geschetst wordt. Op Instagram plaatsen mensen foto’s met duistere maandag quotes en op Twitter zie je GIF-afbeeldingen van huilende mensen, maar dat is logisch als je alle bovenstaande redenen ziet. Het feit dat we elkaar continu helpen herinneren dat het maandag is maakt het er ook allemaal niet veel beter op en dat maakt reden nummer 5.


Vond je dit een leuk artikel?
Check dan onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

socialsnofacebook