9 tips om jouw break-up te overleven

Gemiddeld word je hart 2 keer gebroken en heb je met 15 mensen gekust voordat je de ware hebt gevonden. Misschien is jouw hart recent gebroken, is jouw hart nog nooit gebroken? Dan zitten er dus nog 2 op je te wachten. Voor als het moment daar is… hebben wij een aantal tips voor je. Vandaag: 9 tips om jouw break-up te overleven.

Accepteer de break-up
Accepteer dat het nu klaar is. Houd ook geen hoop, vooral wanneer het meerdere keren uit is gegaan. Mensen willen vaak weer bij elkaar terug omdat ze zo gewend aan elkaar zijn. Dan beloven we elkaar dat we zullen veranderen, maar uiteindelijk keren de vervelende gewoontes en ergenissen weer terug.

Zoek afleiding
Bij sommige mensen verschilt het, de een wilt eerst even de tijd voor zichzelf nemen voordat hij of zij aan afleiding begint. Ben je eenmaal toe aan afleiding? Zoek het dan ook! Ga leuke dingen doen met de mensen van wie je houdt en blijf niet te lang zitten in die negatieve vibe.

Praat met mensen over je gevoelens
Praat met je vrienden of familie. Het is totaal niet goed om met opgekropte gevoelens te zitten. Als je eenmaal met anderen over je gevoelens praat, weet je de break-up sneller een plekje te geven en kun je sneller verder met je leven.

Isoleer jezelf vooral NIET
Ga niet alleen in je kamer zitten en jezelf opsluiten. Laat andere mensen toe in je leven en praat erover. Je zult ja alleen maar vervelender voelen wanneer je alleen maar op bed ligt en ligt te niksen. Het is juist goed om even afleiding te zoeken en leuke dingen te doen.

Houd een dagboek bij met wat je voelt
Met anderen praten is goed. Maar je hoeft niet geforceerd dingen aan mensen te vertellen. Je diepste gevoelens zijn makkelijker om eerst voor jezelf op papier te zetten. Misschien ben je er later wel aan toe het aan vrienden te lezen, maar je kunt het natuurlijk altijd gewoon lekker voor jezelf houden.

Doe alle relatie reminders weg
Foto’s, kleding en eventuele sieraden, gooi het gewoon weg. Doet het te veel pijn om het weg te gooien en zit er een kans in dat het toch nog goed komt? Berg het dan op, op een plek ver van waar je elke dag tegen aan kijkt. Als je de break-up helemaal hebt geaccepteerd, kun je de spullen voor goed weggooien.

Neem afstand van je ex voor een tijdje
Vooral in de eerste 2 maanden is het belangrijk geen contact meer te zoeken met je ex. Verwijder je ex van social media, je zult dan merken dat je het sneller vergeet en dat je niet elke keer wordt geremind wanneer je ex laat zien hoe leuk hij of zij het nu weer heeft (wat natuurlijk niet altijd daadwerkelijk ook zo is #socialmediafakeness).

Neem ook afstand van de plekken waar jullie vaak samen waren
Ook dit is belangrijk. Gingen jullie op zaterdagmiddag altijd naar jullie favoriete ijswinkel? Don’t do it anymore. Ga lekker met vrienden of vriendinnen de stad in en leuke dingen doen, want laten we eerlijk zijn. Door je relatie had je minder tijd vrij voor je vrienden, dat kan nu dus allemaal ingehaald worden!

Focus op de toekomst
Jouw geluk hangt niet af van je ex, er zijn toch zo veel andere dingen die een mens gelukkig maakt en mensen die om je geven en waar je het leuk mee hebt. Bovendien heb je nu tijd om je op andere dingen te focussen. Denk aan werk school of misschien een nieuwe liefde. Probeer de break-up te zien als een nieuw begin!

 


Vond je dit een leuk artikel?
Check dan onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

goede-eerste-indruk-makenMonica Geuze