Achter de schermen bij GET OWNED

Eerder schreven we al over de start van Get Owned: een YouTube kanaal dat helemaal in het teken staat van GAMEN. Op dit kanaal nemen verschillende grote YouTubers waaronder Fifalosophy en Gio het tegen elkaar op in verschillende games maar ook in de real life challenges van deze games. Elke zondag komt er een video online waarin je backstage materiaal van de villa kan zien. De opnames van de serie zijn alweer even geleden, maar in deze blog vertel ik je hoe het er achter de schermen eraan toe ging.  

Villa vol YouTubers
Een vraag die ik vaak krijg over deze week is: hoe is het om een week met YouTubers in een villa te zitten? In een woord: LEUK. De meesten zijn nog best jong dus ik had een beetje een schoolkamp gevoel. Voor dit project hadden we een klein team dus het voelde echt als een familie. ’s Avonds keken we bijvoorbeeld met z’n allen een film of speelden we Mario Kart!

get owned

Geen dag hetzelfde
Maar wat deed je dan daar? Geen dag was natuurlijk hetzelfde, maar we wilden wel graag een klein beetje structuur. Elke ochtend maakte Cally ons wakker op te sporten en daarna stond onze chef Bianca klaar met een heerlijk ontbijt. Als het ontbijt op was gingen de jongens doen waar ze goed in zijn: gamen. Elke dag stond in het teken van een bepaalde game zoals Fifa of GTA. Van tevoren wisten de deelnemers niet welke game ze die dag gingen spelen of wat ze gingen doen. Het was dus altijd een verrassing. Onze presentator Veras vertelde daarom de gekste dingen om de jongens zenuwachtig te maken.

Real life challenges
Na de opnames van de gameplay begon de voorpret voor de real life challenges. Het productieteam ging elke dag een paar uur van tevoren naar locatie om alles voor te bereiden en een test run te doen. Hierbij test het team of alles wel zo gaat zoals je in gedachten hebt. Bij de eerste challenge (Resident Evil) moesten we bijvoorbeeld kijken of de voorwerpen wel moeilijk genoeg verstopt lagen en of iemand wel echt zou schrikken van de zombies. Maar ook alle beelden van de omgeving werden van tevoren geschoten zodat alles er nog netjes bij lag. Sommige challenges zijn individueel of in tweetallen waardoor je tussen de opnames moest wachten. We probeerden hier dan ook het beste van te maken door spelletjes te spelen of video’s te kijken. Als een deelnemer dan terug kwam werd hij natuurlijk eindeloos ondervraagd over wat er ging gebeuren.

get owned

Lange week
De dagen waren erg lang. Het productieteam en de camera crew werkten soms wel 18 uur per dag! Gelukkig voelde deze week absoluut niet als werk. Het was zo leuk om dit programma te maken, dat het bijna vakantie was. Toen we terug kwamen vond ik mijn eigen huis dan ook maar heel stil en saai. Gelukkig konden we elkaar allemaal weer zien op VEED waar we nog twee afleveringen hebben opgenomen.

Favoriete challenge
Tot slot: welke challenge vond ik eigenlijk het leukste? Dat is een moeilijke vraag. Zoals je misschien wel gezien hebt was elke challenge heel anders. Resident Evil was bijvoorbeeld heel spannend en het was heel cool om te filmen in zo’n prachtige villa met echte zombies. De Fifa challenge was vooral heel grappig, GTA heel cool en voor de Trackmania Turbo challenge was echt bijzonder om op het circuit van Spa te zijn. En dan te bedenken dat dit pas de helft van de challenges zijn. Blijf dus vooral kijken want er komen nog drie hele toffe online!

 Check onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

pasenseries