Apple introduceert iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR

Apple komt zoals elk jaar ook dit jaar weer met een nieuwe iPhone. Dit keer zijn er drie verschillende versies. De opvolger van de iPhone X: ‘iPhone XS’, een groter model: ‘iPhone XS Max’ en een goedkoop model de ‘iPhone XR’. Check nu wat er nieuw is!

Gold is the new black
De iPhone XS is een opvolger van de iPhone X. Deze telefoon verscheen vorig jaar al in de kleuren zwart en Space Grey. Dit keer is er ook een gouden variant te koop. De iPhone XS Max is de grotere versie van de iPhone X. Dit is eigenlijk de ‘plus’ versie die je bij de vorige edities had. Nu hebben ze de naam dus veranderd in Max. Ook de iPhone XS ontgrendel je doormiddel van Face ID, de homeknop is nu dus voorgoed verdwenen.

Een scherm splitsen
Het scherm van de iPhone XS kan je, qua grootte, vergelijken met de iPhone 8 plus. Het enige verschil met de iPhone 8 plus is dat bij de iPhone XS het héle scherm uit LED scherm bestaat. Het scherm is zo groot dat, wanneer je je iPhone draait, je deze kan opdelen in twee schermen. Apple heeft er ook voor gezorgd dat het geluid is verbeterd wanneer je je iPhone horizontaal houdt. Dit zorg ervoor dat je, bijvoorbeeld tijdens het kijken van de VEED YouTube video’s, beter geluid hebt. 😉

Let me take a selfie
Natuurlijk weet Apple dat veel mensen gek zijn op foto’s maken. Dus je raadt het al, de camera van de iPhone is wéér verbeterd. Met de portretstand kun je natuurlijk prachtige foto’s maken, maar met de portretstand van  de iPhone XS kan je zelfs bepalen hoe wazig je je achtergrond wil hebben. Ook is het mogelijk om tegen de zon in te fotograferen. Niet alleen het fotograferen is verbeterd bij de nieuwe iPhone, ook het filmen op de telefoon is weer beter geworden. Op locaties waar vaak weinig licht is, was filmen nog moeilijk voor de iPhone, maar ook hier brengt Apple verandering in. Nog een leuk puntje: de batterij van de iPhone XS gaat weer een half uur langer mee dan zijn voorganger de iPhone X.

Het is nog niet precies bekend wanneer de nieuwe iPhone in Nederland te koop is. 

photo-1505235672157-c152c125e575ios_12_ios12_