Ask The Instagram Fan: @onnefamilie

In Ask The Instagram Fan vragen wij fans van verschillende YouTubers dingen over hun fanaccount. Wij stellen ze vragen over het runnen van een fanaccount, de apps die ze gebruiken bij het editen en de ideeën voor hun edits. Deze week is @onnefamilie aan de beurt. De 15-jarige Melissa was vorig jaar de grote winnares van de VEED fanaccount award. Op haar fanaccount heeft ze meer dan 19,2k volgers waar ze heel trots op is. Wat zal Melissa geantwoord hebben op onze vragen? Lees snel verder!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd doe ik eigenlijk best veel verschillende dingen, maar de meeste tijd besteed ik aan chillen met vrienden, YouTube kijken, editen, fotograferen en video’s maken voor mijn eigen YouTube-kanaal.

Wanneer is je fanaccount opgericht?
Mijn fanaccount is opgericht op 18 september 2015, dus ik heb hem al meer dan twee jaar. 😊

Wat was jouw reden om een fanaccount te beginnen?
Ik was al een tijdje fan van Dionne en had net wat edit-apps ontdekt en omdat ik veel foto’s van Dionne in mijn galerij had oefende ik vaak met foto’s van Dionne. Een tijdje later zag ik wat buitenlandse fanaccounts, dus toen kwam ik op het idee om een fanaccount te beginnen.

Wat vinden de mensen om jou heen ervan dat jij een fanaccount van Onnedi hebt?
Iedereen is anders, dus ook de mensen om mij heen. Een paar vinden het heel leuk, een paar boeit het niks en een paar vinden het pure onzin. De mensen die het echt heel stom vonden zijn nu ook geen vrienden meer, want als ze me niet accepteren hoe ik ben zijn het geen echte vrienden.

Hoe kom je op de ideeën van je edits?
De meeste ideeën komen door nieuwe dingen te proberen en soms zie ik ergens iets leuks voorbij komen waar ik dan elementjes uit oppik. De laatste tijd maak ik wat minder originele edits omdat ik heel weinig tijd heb door school, maar er komen weer nieuwe dingen aan.

Welke programma’s/apps vind je fijn om te gebruiken bij het editen van de posts?
De apps die ik altijd gebruik zijn toch wel Picsart (gratis), Phonto (gratis) en Facetune (betaald). Picsart is denk ik wel de meest gebruikte edit-app, het is gewoon makkelijk om mee te beginnen en handig voor achtergronden. Phonto is ideaal voor teksten op foto’s. Facetune is een app die ik niet snel aan mensen vertel omdat ze dan denken dat ik het gebruik voor de face-functies, maar dat heeft Dionne natuurlijk niet nodig. Ik gebruik het alleen voor de haaredits.

Hoeveel tijd besteed je aan het uitzoeken en het bewerken van de juiste foto voor op je fanaccount?
Het uitzoeken van een foto is voor mij niet zo moeilijk want ik doe niet aan thema’s. Als ik een video kijk en ik zie een leuk moment dan maak ik een screenshot en ik haal ook veel foto’s van haar Instagram af. Met een haaredit ben ik meestal 15 min bezig, maar een edit met alles erop en eraan gaat het om 45 min tot een uur.

Hoe onderscheid jij je ten opzichte van andere fanaccounts?
Hoe ik me onderscheid van andere fanaccounts vind ik lastig te zeggen, momenteel heb ik niet een hele unieke editstijl, maar ik probeer regelmatig wat nieuwe dingen te verzinnen. Wat mij ook wel onderscheid is dat ik mijn dm’s goed bij houd. Hoe ik me onderscheid van de andere Onne-fanaccounts is dat ik al wat ouder ben en daarom vaker naar events kan. Daardoor heb ik Dionne al best vaak ontmoet.

Noem een aantal dingen die je geweldig vindt aan Onnedi.
Als ik alles zou opnoemen wat ik geweldig vind aan Dionne ben ik 10 kantjes verder dus laten we dat maar niet doen hahaha. Wat ik echt bewonder aan Dionne is dat ze gewoon lekker zichzelf is en zich er niet zoveel van aantrekt wat anderen van haar denken.

Noem jouw top 3 favoriete video’s van Onnedi.
Ik kan echt niet kiezen! Er zijn een paar video’s die ik heel leuk vind, bijvoorbeeld Weekvlog 3. Daar zag je de Hunger Games première waar ik kaartjes voor had gewonnen, dat is dus de eerste keer dat ik Dionne heb ontmoet en je ziet mij ook een paar seconden in beeld. 😊🌸

Wat vind je het leukste aan het runnen van een fanaccount?
Het leukste aan het runnen van een fanaccount is toch wel de liefde die je ervoor terug krijgt, niet alleen die van Dionne maar ook die van bijna 20 duizend volgers😍 Wel is het vervelend als mensen eisen dat je ze een shoutout geeft omdat ze volgers willen en ze je bijna dwingen, maar dat soort mensen zullen er altijd blijven.

Wat is het leukste/mooiste dat een fanaccount jou heeft opgeleverd?
Dat is de aandacht van Dionne en natuurlijk de VEED Award. Ook heb ik een hele hoop andere meiden leren kennen die fan zijn van Dionne en daar heb ik dagelijks contact mee, love naar mijn Onnezusjes 💜

Wat zijn je toekomstplannen met je fanaccount? Wat hoop je te bereiken?
Wat ik hoop te bereiken is nog meer mensen inspireren met mijn edits en Dionne blijven supporten. Ook is de 20k nog wel een doel dat ik hoop te behalen, maar het gaat me meer om de liefde van de mensen die daarachter zitten💜

Wat zijn jouw gouden tips voor het oprichten en runnen van een goed fanaccount?
Een echt gouden tip voor een fanaccount is er volgens mij niet, het is gewoon plezier hebben en leuke mensen leren kennen via je account. Wees lekker jezelf dan komt het wel goed. Het gaat tenslotte niet om de hoeveelheid volgers, maar om het supporten van je idool en het plezier hebben in editen 😊

❄💎

Een bericht gedeeld door veed fanacc award winnaar🌸💫 (@onnefamilie) op

kelvinimage003