Binnenkort speel je Super Mario op je smartphone

Super Mario, wie heeft het spel niet gespeeld. (Stiekem spelen wij het nog steeds) Mario, het vrolijke karakter van Nintendo, die met al zijn vrienden allerlei avonturen beleeft, komt nu naar je mobiele telefoon toe. Ja, je hoort het goed, binnenkort kunnen we Super Mario tijdens de les spelen!

Mario blijft rennen
Nintendo is de mobiele markt aan het veroveren. Nadat zij eerder dit jaar al kwamen met de Pokémon Go app, in samenwerking met Niantic Labs en Pokémon, komt Nintendo nu dus ook met Super Mario voor de mobiele telefoon. De eerste beelden van het spel zijn inmiddels vrijgegeven. Er zit wel een klein verschil tussen Super Mario op een spelcomputer op de telefoon. Op een spelcomputer bestuur je Mario natuurlijk met een console maar in de mobiele versie rent Mario automatisch naar rechts. Je hoeft alleen op het scherm te drukken om Mario te laten springen of tegen muren op te laten klimmen.

Werelden
In de World Tour modus van de game rent Mario door het Mushroom Kingdom om de prinses te redden. Deze modus bestaat uit zes werelden, 24 levels. Ook komt de game met Toad Rally, hier kan je een score-wedstrijd met je vrienden spelen. Kingdom Builder wordt een plek waar je een eigen koninkrijk kan bouwen. Je bouwt dit koninkrijk doormiddel van items en gebouwen te kopen met muntjes.

iOS
Nintendo brengt een gratis demo versie uit, als je de hele game wilt spelen kost dit rond de 10 euro. De game wordt eerst alleen uitgebracht voor iOS apparaten. De Android gebruiker moet nog even in spanning afwachten tot zij de game kunnen spelen. De iOS apparaten moeten wel beschikken over versie iOS 8. 15 december zal de game gelanceerd worden.


Heb je nog geen tickets voor VEED festival 2017? Bestel die dan NU hier.

dionnegadgets