Dani Hagenbeuk is kampioen van de E-divisie

Dani Hagenbeuk is aangenomen als officiële e-Sporter van Ajax Amsterdam. De 19-jarige gamer is als eerste e-Sporter kampioen geworden met Ajax van de E-divisie. Wij stelden Dani Hagenbeuk een aantal vragen om meer over hem en het kampioenschap te weten te komen. 

Waarom Ajax?
Heel simpel voor Dani. “Ajax is de grootste club van Nederland en ik ben van kleins af aan al opgegroeid als Ajacied, alsdus Dani.” Ajax wilt kampioen worden en wilt daarom naast Koen Weijland de kampioen van Nederland aantrekken.”Ik ben de nummer 1 van Nederland en ook daarom ben ik door Ajax aangetrokken als 2e e-Sporter”, vertelt Dani.

Opleiding
“Ik heb geen opleiding die ik momenteel meer volg”, zegt Dani. Hij heeft zijn opleiding detailhandel afgemaakt. “Ik speel fulltime FIFA voor Ajax en ben hiervoor ook aangenomen.” Hij is niet bang dat e-Sport verdwijnt. Dani heeft er een prima gevoel bij dat het alleen maar gaat groeien de komende jaren.”Mocht het misgaan is dat pas over 2/3 jaar. Ik heb dan eventueel een opleiding die ik heb afgerond als back-up.”

Hoeveel uur per dag gamen?
“Ik speel elk weekend de Weekend League van vrijdag tot en met maandag. Dit zijn 40 wedstrijden die elk weekend worden gespeeld en hiermee kan je je kwalificeren voor WK’s. Dat kan ongeveer 15 uur duren in totaal.” Ook speelt Dani doordeweeks om te oefenen, maar niet vaak. “Ik speel ongeveer 2 uur per dag doordeweeks en sommige dagen speel ik geen wedstrijden.” Wij vroegen Dani of het soms verveelde, waarop hij antwoordde: “Het verveelt redelijk als het gaat om online potjes. Meestal speel ik dan ook alleen toernooien of Weekend League van 40 wedstrijden.”

Wanneer werd Dani Hagenbeuk zo goed?
Dani speelt de game FIFA al super lang en hij was veel bezig voor de fun. Vooral FIFA 12 tot en met 14. In het jaar van FIFA 14 was er een toernooi die werd gewonnen door Bryan Hessing (e-Sporter van Heracles). Dani las dit en is erachteraan gegaan. Hij wilde meer informatie en weten hoe je mee kan doen. Zo deed hij mee met zijn eerste toernooi. “Uiteindelijk door hem ben ik mee gaan doen met mijn eerste toernooi. Hier werd ik gelijk 3e zonder dat ik enig idee had hoe het werkte.” Gelijk wist Dani dat hij een erg goed inzicht had en is tegen topspelers gaan oefenen. “Ik ben superveel gaan oefenen op trucjes terwijl ik daarnaast tegen topspelers speelde.”

De toekomst
Wij vroegen Dani Hagenbeuk naar de toekomst van de e-Sport en de E-divisie. Komt er eigenlijk een nieuwe E-divisie volgend jaar en hoe gaat dit eruit zien? Dani antwoordde: “Er komt zeker een nieuwe E-divisie. Een E-divisie die helemaal gelijk loopt met de Eredivisie vanaf speeldag 1 tot en met 34. Alleen de kleine foutjes moeten er nog worden uitgehaald en verbeterd worden.” Voor de rest is Dani Hagenbeuk kampioen geworden, maar wat nu? “Ik ben eerst gekwalificeerd voor de voorrondes van het WK in Madrid. Daarna gaat de top 4 door naar het WK in Berlijn. Door mijn kampioenschap in de E-divisie kan ik kiezen of ik op de PS4 speel of op de XBOX.”

HOPPA! Als ongeslagen kampioen eindig ik de @e_divisie met een 2-0 zege én @koenweijland moet de gracht in!

A post shared by Dani Hagebeuk (@danihagebeuk) on

Bron: NetflixGet Owned 2017