De Aldi Frikandellenvlaai

Misschien heb je het al voorbij zien komen op social media, de frikandellenvlaai van de Aldi. Afgelopen weekend was hij te koop. Door heel Nederland lag in elke filiaal van de Aldi de vlaai in de schappen. Maar waarom was nou precies deze vlaai zo populair?

De populaire vlaai
De hype begon toen bakkerij Engels uit Limburg een foto plaatste met de vraag of het maken van deze vlaai leuk zou zijn. Binnen de kortste keren kreeg de bakkerij duizenden reacties. Het werd opgepakt door de media en overal verschenen foto’s en video’s van het idee van de bakkerij. Mensen waren erg fan en er ontstond een stormloop op de populaire vlaai.

Nu ook bij de Aldi
Ook Aldi hoorde vorig jaar van de hype van de vlaai. Daarom besloten ze dit jaar hierop in te spelen. Dit weekend was de frikandellenvlaai te koop in alle filialen in Nederland. Dit nieuws bleef natuurlijk niet onopgemerkt en mensen stonden al vroeg in de rij. Zo stonden mensen in Enschede al voor openingstijd in de rij voor de frikandellenvlaai, dat lees je in dit bericht van krant Tubantia. Wanneer de vlaaien goed worden verkocht, zal Aldi overwegen om het standaard in hun assortiment op te nemen. Wij duimen in ieder geval van wel!

YouTubers merkten het ook op
Ook YouTubers hoorden van dit bericht en wilden de vlaai natuurlijk even proeven. Joy (Beautynezz) besloot dit zelfs met een deel van haar familie te doen! In het filmpje op haar kanaal zien we hoe ze met een aantal familieleden de vlaai proeft. Sommigen vinden het erg lekker en sommigen vinden het iets te pittig en niet echt lekker. Ook krijgen we te horen dat de vlaai ze erg doet denken aan een frikandelbroodje. Kijk de video hieronder!

Heb jij de frikandellenvlaai al geproefd? Wat vond je ervan?

harry-potter-2240526_1920toa-heftiba-177828