De examens starten bijna!

Ja hoor, de examens komen er weer aan. Eindelijk meivakantie maar dan moet je voor je belangrijkste toetsen leren. We kennen het allemaal en iedereen moet de examens uiteindelijk maken. Sommige hebben de examens al gehad en de andere moeten de komende jaren hard aan de bak. Van ons krijg je alvast een paar tips om jouw examens te maken als de beste!

Kauwgom kauwen
De allereerste tip is kauwgom kauwen. Dit helpt goed bij het focussen tijdens het maken van de examens. Zelf vind ik het ook erg fijn om op kauwgom te kauwen en zo kan ik me dan ook goed concentreren. Je hersenen zijn dan erg gefocust je examen.

Eten tussendoor
Soms heb je meerdere examens en zit er veel tijd tussen. Ga vooral niet stil zitten en denken aan je volgende examen, dan word je alleen maar zenuwachtig. Iets eten tussendoor is het beste als het gaat om energie. En als het om energie gaat, hebben we het over pinda’s. Iedereen praat erover. En ja dat klopt. Pinda’s geven je super veel energie. Wist je dat 1 pinda je wel meer dan 2 uur energie kan geven? Staat dus garant aan 2 uur goed en met veel energie leren. Ook een banaan en druivensuiker eten kunnen je helpen. Zo zijn er meerdere dingen die energie opleveren.

Wisselen van plek?
Huh? Wisselen van plek? Dat doen misschien wel heel weinig jongeren onder ons. De een leert het liefst op zijn of haar kamer en de ander weer liever aan tafel of beneden. Maar het wisselen van plek werkt echt! Wissel eens van je bureau naar de bank. Volgens vele is het erg goed om kort achter elkaar te leren en dus ook wisselt van plek. Zo onthoud je de stof veel beter, misschien maar eens proberen dan?

Te veel leren
Leer jij veel te veel en geeft het je uiteindelijk alleen maar stress? Neem even een break en ga wat leuks doen. Denk even aan wat anders en probeer weer wat te doen wanneer het kan. Teveel leren kan ervoor zorgen dat je de stof niet meer begrijpt. Even je hoofd leeg maken helpt hier zeker bij.

Sporten helpt!
Ja.. ook sporten helpt! Even een frisse neus halen en een rondje hardlopen of je hobby beoefenen zoals voetbal of hockey. Laat het vooral niet schieten omdat je denkt dat je nog zoveel moet leren en doen. Je hersenen gebruik je eventjes voor iets anders zodat je er daarna weer tegen aan kan! 

En nu jij!
Na al het leren komen de examens steeds dichterbij en gaat het beginnen. Wij namens het VEED team wensen iedereen super veel succes!

a60w4041my way