Een week zonder sociale media: Dag 3

“Hey! Ga je mee naar een concert van Martin Garrix in Paradiso vanavond?”, hoorde ik gister iemand tegen een collega zeggen. Ik ben best wel Martin Garrix fan, maar toch wist ik hier niets van. “Hmm, hij zal nu dan wel in Amsterdam zijn. Ff zijn Instagram en Snapchat checken.” *ontgrendelt iPhone en drukt op Spotify* Oh ja……

Gisteravond overleeft? Check ✓. Nu dat ik soort van offline ben, laat ik mijn telefoon lekker in mijn tas zitten. Mijn geluid staat aan dus als ik gebeld word, hoor ik het wel. Ik chill vanavond lekker met mijn zusjes en moeder. Ik ben dus socialer, I guess?

“Zit je er aan te denken om na deze week het gewoon helemaal niet meer te installeren?”, werd mij vandaag gevraagd. Ik moet eerlijk zijn dat ik hier wel over na heb gedacht, maar nee. Dat is geen optie hoor. Ik vind het serieus jammer dat ik nu niet zie wat iedereen doet, ook al is het niet altijd super boeiend. Hetzelfde geld voor mijn boeiende leven #not. Het is gewoon een leuke bezigheid, die af en toe een tikkeltje (heel erg) verslavend kan zijn. Ik kan twee uur achter elkaar Snaps versturen naar mensen, zelfs zo lang dat mijn batterij bijna leeg is en ik met een snoer aan mijn iPhone verder ga, en we gaan door!

Ontwenningsverschijnsel 5: Irritatie
Wanneer ik bijvoorbeeld iets wil laten zien aan een collega, wil weten wanneer ik dat rokje nou voor het laatst aan had of dus wil kijken waar Martin Garrix is, kan dat niet. Het is af en toe irritant dat je iets heel even nodig hebt en de app simpelweg niet meer op je iPhone staat. Ik heb niet eens meer de nijging om mijn timeline continu te checken, maar af en toe iets opzoeken dat eigenlijk automatisch gaat, is geen mogelijkheid.

Pluspunt: Gewenning
Ik ben het nu wel gewend dat de apps niet meer op mijn iPhone staan, behalve als ik dus even snel iets wil opzoeken, dan denk ik nog steeds dat dat kan. Voordat ik begon met dit experiment drukte ik wel elk kwartier op de homebutton van mijn iPhone. Nu eigenlijk niet meer. Wel staat Web Whatsapp 8 uur lang open op Google Chrome, gotta love it 🙂

no-snapchatcarnaval