Gaat Ajax vanavond geschiedenis schrijven?

Vandaag is het zo ver, schrijft Ajax geschiedenis of niet? Na 21 jaar staat Ajax eindelijk weer in een Europese finale. De laatste keer was in 1996 toen de Amsterdammers verloren in de Champions League finale tegen Juventus. Vanavond om 20:45 speelt Ajax tegen Manchester United in Stockholm de Europa League finale.

Live stream
De schermen op het Museumplein staan klaar, de kroegen zitten vanavond vol en in de huiskamers gaan schalen met bitterballen rond. In deze week, de aanloop naar de finale, zorgt de social media van Ajax al voor de nodige sfeer rondom de wedstrijd van vanavond. Op Instagram stories gaven ze deze week al een kijkje rondom de trainingen. Gisteravond kon je de training zelfs volgen via een live stream op YouTube.

Hello Sweden! #UELfinal #ajaman

A post shared by AFC Ajax (@afcajax) on

Kippenvel
Het jonge team van Ajax wandelde vanochtend rustig door de stad Stockholm en kletste gezellig wat met z’n alle. Want voor zo een grote wedstrijd is een momentje van ontspanning natuurlijk ook belangrijk. Ook verscheen er een filmpje op de socials van de club waar wij even stil van werden. Het filmpje laat aan Europa zien dat we terug zijn en vertelt over Ajax. KIPPENVEL

popcorn-1433327_1920YouTube