Geld verdienen met YouTube gaat moeilijker worden

YouTube heeft besloten de regels rondom het verdienen van geld met video’s, strenger te maken. Mensen die pas hun kanaal hebben opgezet zullen hier waarschijnlijk iets van gaan merken. YouTube heeft besloten om de regels strenger te maken na alle ophef over de video van Logan Paul in het Japanse zelfmoordbos.

Twaalf maanden de tijd
Nieuwe YouTubers krijgen voortaan twaalf maanden de tijd om in totaal 4000 uur bekeken te worden. Normaal was het altijd 10.000 uur, maar hier zat geen tijdslimiet aan vast. Je moet hierbij ook minimaal 1000 abonnees hebben. De verandering komt volgens YouTube ook omdat er veel nepaccounts en spammers zijn. Al bestaande YouTubers moeten ook voldoen aan de nieuwe regels. Als ze er niet aan voldoen kunnen ze namelijk geen geld meer verdienen.

Twee redenen voor de verandering
Ze geven twee redenen voor de nieuwe regels. De eerste is de ophef rondom de video van Logan Paul in het Japanse zelfmoordbos. YouTube heeft hem vorige week al uit een lijst gehaald waar goede adverteerders in staan en waaraan Logan dus veel geld kon verdienen. Ze willen zulke video’s in de toekomst namelijk tegengaan. De tweede reden is dat YouTube nieuwe creators de kans wilt geven om zich te ontwikkelen, zodat ze goed kunnen bijdragen aan leuke video’s en er misschien ook wel geld aan kunnen verdienen.

Alle video’s worden bekeken
De video’s die in de lijst van adverteerders terechtkomen worden voortaan allemaal bekeken door medewerkers van YouTube. Zij bepalen of de video geschikt is voor YouTube of niet.

Marije Zuurveld heeft twee afleveringen gemaakt over Starten met YouTube. Handige tips om op te vallen met jouw kanaal!

Ben je nog van plan om een kanaal op te richten? Dan moet je zeker rekening houden met de nieuwe regels die we hierboven beschreven hebben! Wat vind jij van de nieuwe regels?

VEED winactieautri-taheri-435307