4 goede voornemens voor het nieuwe schooljaar die we allemaal kennen

De zomervakantie is nu écht voorbij. Alle scholen zijn weer begonnen en daar horen natuurlijk een aantal goede voornemens bij. We maken ze allemaal als je ook maar een klein beetje gemotiveerd bent voor het komende schooljaar. In dit blog komen de goede voornemens aan bod die we allemaal wel eens gehoord hebben. 

Netjes schrijven

“Dit jaar schrijf ik netjes en recht in al mijn schriften!”. Vooral vroeger startten we het schooljaar met een net handschrift in al onze schriftjes. Dat betekende: recht op de lijntjes, niet afraffelen en overzicht houden. Wie eerlijk tegen zichzelf is weet natuurlijk dat je dit niet het hele jaar volhoudt. Maar de echte doorzetter houdt het natuurlijk minstens 2 maanden vol.

Op tijd beginnen met leren: PLANNEN 

Dit voornemen is ook heel herkenbaar want we weten allemaal hoe het is om de laatste avond voor een grote toets nog te moeten beginnen met leren. Dat wordt geen goede nachtrust. Laten we eerlijk zijn, niemand geniet van een slapeloze nacht. Plannen en op tijd beginnen met leren voor die ene toets of dat ene werkstuk wordt daarom vrijwel altijd opgenomen in onze lijstjes met goede voornemens. Op tijd beginnen is dé key voor goede cijfers!

Op tijd naar bed (en op tijd opstaan) 

Eigenlijk heeft dit voornemen wel iets weg van die hierboven. Wanneer je namelijk op tijd bent met je huiswerk kan je op tijd naar bed. Maar hoe vaak komt het voor dat we bijvoorbeeld aan het netflixen zijn tot midden in de nacht, of een heel leuk gesprek met iemand hebben waardoor jij pas om 4:23 in slaap valt. Je voelt je de volgende dag echt zwaar k*t en hebt ontzettend veel moeite met opstaan. Het uitstellen van opstaan, we kennen het allemaal. Uiteindelijk sta je 10 minuten op voordat je weg moet en mis je de bus, trein of vrienden die op je staan te wachten met de fiets en kom je te laat in de les.

Alles bijhouden in je agenda 

Velen van ons kopen aan het begin van het schooljaar zo’n super leuke agenda waarin we vastbesloten het hele jaar alles bijhouden. Als we er een keer niet zijn vragen we natuurlijk altijd onze klasgenoten of we belangrijke data gemist hebben. Ook dit is een goede voornemen die we bijna allemaal hebben en dat is maar goed ook, we kopen natuurlijk niet voor niets een leuke agenda.

Je bent trouwens niet de enige als jij je niet altijd houdt aan je goede voornemens. Dat is geen probleem, maar hoe langer we het volhouden, hoe beter we onszelf voelen en hoe beter de resultaten.

Défano maakte ook ooit een video over goede voornemens voor het nieuwe schooljaar. Ken je deze al?

youtube musicphoto-1516055852210-f8cc653a715d