Hoe werd Enzo Knol zo groot?

Enzo Knol, jullie kennen hem vast wel. Inmiddels is hij een van de grootste YouTubers van Nederland met meer dan 1.6 miljoen abonnees. Daarnaast heeft hij ook nog eens ruim 1,3 miljard views. Maar wie is Enzo nou eigenlijk en hoe heeft hij zoveel abonnees gekregen?

Het begin
Enzo Knol werd geboren op 8 juni 1993 als Enzo Erkelens. Nadat zijn ouders scheidden, nam hij de achternaam van zijn moeder aan, Knol. Enzo had een moeilijke jeugd. In zijn tienerjaren zat hij niet lekker in zijn vel en liep vaak weg van huis. Thuis ging het ook al niet zo goed, hij mocht zijn stiefvader niet en op school was het ook niet leuk. Een paar jaar later ging het nog steeds niet goed met Enzo. Hij dronk veel alcohol en rookte veel sigaretten. Op een gegeven moment kreeg hij zoveel gezondheidsproblemen dat hij besloot er iets aan te doen: fitness. Elke dag zat hij werkloos thuis op de bank totdat zijn broer Milan met een goed idee kwam. Het beginnen van een YouTube-kanaal. Milan was namelijk al drie jaar bezig met zijn kanaal en dit ging heel goed. Enzo stemde in en op 9 juni 2013 werd zijn eerste video geplaatst.

Zijn succes
Vier jaar na het plaatsen van zijn eerste video is Enzo een van de succesvolste Nederlandse vloggers. Elke dag plaatst hij een nieuwe video over zijn leven online. Naast vlogs plaatst hij ook elke dag een Minecraft video online. Hij doet alles zelf, van het filmen tot het monteren. De hele dag door loopt hij met een camera in zijn hand. Met zijn YouTube-kanaal heeft hij al veel toffe dingen ervaren en mogen doen.

Wat heeft hij al allemaal bereikt?
Dankij zijn YouTube-kanaal heeft Enzo al veel dingen ervaren. Een paar voorbeelden zijn Enzo’s eigen merchandise en zijn boek Knolpower! Daarnaast had hij een rolletje in de serie Notenkraak als de stem van muis Redline en in de film Angry Birds als Chuck (de hoofdrol). In maart 2017 kreeg Enzo als eerste vlogger ooit een wassen beeld in Madame Tussauds. Hij heeft ook vier VEED-awards op zijn naam staan. Twee keer die voor Beste Vlogger, een keer Beste Gamer en een keer de award voor Beste Mannelijke YouTuber.

Enzo en Dee
Vorige week plaatste Enzo nog een schokkende video op zijn kanaal waarin hij vertelt dat zijn relatie met Dee ten einde is. Veel media pikten dit verhaal op en fans reageerden vol met verbazing. Dee en Enzo hadden sinds 2013 een relatie. Bekijk hieronder de video.

popcorn-1085072_1280Weg van jou