Hot series: 13 Reasons why

‘Heb je 13 Reasons why al gezien?’, vroeg een vriendin laatst in onze vriendinnen groepspapp.’Ja, OMG!’, antwoordde een ander. Hmm heb ik wat gemist?, dacht ik bij mezelf. Ik opende mijn Netflix en sindsdien ben ik niet gestopt met het kijken van deze serie. WE NEED MORE SEASONS!

Welcome to your tape
De serie 13 Reasons why gaat over een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd: Hannah Baker. Voor de mensen die zij ‘beschuldigt’ van haar zelfmoord heeft zij 13 tapes achtergelaten waarop zij vertelt wat die mensen te maken hebben met haar zelfmoord. Clay, een van de hoofdpersonen, snapt maar niet waarom hij een tape heeft. In de serie luistert hij alle tapes en langzamerhand krijgt hij ook waanbeelden en blijft de dood van Hannah hem achtervolgen. De serie werkt ook langzaamaan naar zijn tape toe.

Selena Gomez
Niemand minder dan Selena Gomez is de executive producer van 13 reasons why. Het idee voor deze serie is ontstaan door een boek wat Selena heeft gelezen als kind. Dit heeft haar zo geïnspireerd dat ze hier een serie van heeft gemaakt. Selena, YOU GO GIRL!

Maar wat vind ik ervan?
Ik vind de serie persoonlijk heel tof. De flashbacks en het leven nu lopen heel mooi door elkaar. De serie heeft ook een mooie achterliggende boodschap en zet je aan het denken. Een seizoen twee komt er denk ik niet van omdat het verhaal aan het einde ook afgelopen is. Het acteerwerk wat de acteurs neerzetten is echt top en van hoge klasse, je wordt meegesleept in het verhaal. Dus heb je zin om deze meivakantie lekker neer te ploffen op de bank, zet dan zeker 13 Reasons why aan!

get ownedlunch