How do you survive: Een feestje als je niemand kent?

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bent uitgenodigd voor een feestje van een goede vriend of vriendin, maar je kent helemaal niemand van de gasten. Hoe overleef je dat? Wij hebben vandaag een aantal tips die wel eens van pas zouden kunnen komen. 

 1. Bied hulp aan de gastvrouw/gastheer
  Je kunt natuurlijk de mensen soort van vermijden door je de hele tijd met de gastheer/vrouw op te trekken. Bied hulp aan hem of haar. Een feestje geven kan namelijk erg stressvol zijn. Je kunt ook via de host natuurlijk in contact komen met andere.
 2. Vraag de gastvrouw/gastheer je voor te stellen aan de rest
  Zoals hierboven al staat. Laat jezelf introduceren door je vriend of vriendin. Hij of zij kent natuurlijk iedere gast dus kan jou zo aan een leuk persoon koppelen om een leuke avond mee te hebben.
 3. Trek je social skills uit de kast
  Als je eenmaal op iemand af bent gestapt of de gastheer- of vrouw je heeft gekoppeld aan iemand, is het natuurlijk belangrijk dat er een gesprek ontstaat. Trek daarom al je social skills uit de kast om het gesprek gaande te houden. Misschien zit er wel een flirt in.
 4. Praat met andere loners
  Ja, die zijn er altijd. Als loner zijnde wil je toch niets liever dan dat je iemand ontmoet waarmee je een gesprek kunt beginnen? Heb je een andere loner gespot? Stap er op af. Het hoeft niet awkward te zijn, dat is uiteindelijk het enige waar we bang voor zijn toch?introducing
 5. Stop met negatief zijn
  Het heeft totaal geen nut om over het feit in te zitten dat je niemand kent. Als je er van baalt dat je de hele avond alleen staat, maak er dan werk van. Stap op iemand af en neem zelf het initiatief.
 6. Luister echt naar wat mensen zeggen
  Je weet vast wel wat we hier mee bedoelen. Het soort gesprek waar mensen hun verhaal vertellen en jij het alleen aanhoort. Probeer echt naar iemands verhaal te luisteren en door te vragen. Zo leer je iemand goed kennen en kun je wel eens heel leuke gesprekken hebben.
 7. Heb plezier!
  Je hoeft niet iedereen te kennen om plezier te hebben, geniet van de muziek en van andere mensen die plezier hebben. Een voordeel aan niemand kennen op een feestje is dat je nieuwe mensen kunt leren kennen.

Vond je dit een leuk artikel?
Check dan onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

stressfestivals