How to: Een goede eerste indruk maken

We willen niets liever dan dat anderen positief naar ons kijken. Daarbij is een eerste indruk ontzettend belangrijk. Ben jij benieuwd hoe je nou een goede eerste indruk maakt? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips!

#1 Body language & positive vibes
Als je een goede indruk wilt achterlaten weten we allemaal dat je er niet als een zoutzak bij moet staan. Vaak weten we eerder wel wat we niet moeten doen, maar wat dan wel? Begin eerst met een rechte houding, een lach op je gezicht en een open uitstraling. Zo laat je zien dat je open staat voor een gesprek en een positieve vibe hebt. P.s als je zelfvertrouwen uitstraalt hebben mensen ook al snel een goede indruk van je! Maar niet te overdreven natuurlijk ūüėČ

#2 Pitch perfect
Niemand zit te wachten op een gesprek waarbij iemand ernstig saai de hele tijd op dezelfde toonhoogte praat. Daarom is het belangrijk om regelmatig van toonhoogte te veranderen, zo blijft het gesprek vernieuwend en levend!

#3 Besteed een tikkeltje meer tijd aan je uiterlijk
Wanneer je van plan bent een goede eerste indruk achter te laten bij bijvoorbeeld je schoonfamilie, een sollicitatie of misschien de eerste schooldag, hoort uiterlijk er ook bij. Ga als meisje-zijnde niet voor een overdreven make-up look en spuit niet te veel parfum op (hetzelfde geldt voor jongens). Zorg natuurlijk wel dat je er goed geslapen hebt, er fris uit ziet en ruikt, je uiterlijk is het eerste wat mensen zien!

#4 Oogcontact ūüėČ
Terwijl je je kwaliteiten laat zien tijdens een gesprek is het belangrijk dat je oogcontact maakt met de gene waar mee je een gesprek voert. Laat je ogen niet afdwalen en blijf gefocust op de persoon waar je mee praat. Zo heeft die persoon het gevoel dat hij of zij al jouw aandacht heeft.

#5 Voorbereidingz
Weet je wat je gaat doen? Een sollicitatie, eerste schooldag of misschien wel een date. Wees altijd voorbereid, mensen kunnen het namelijk zien wanneer het niet zo is en andersom natuurlijk ook. Iedereen waardeert het wanneer je voorbereid naar een afspraak gaat.


Check onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

festivalsbroken-heart-healing