How to: Stress de baas wezen!

Stress, we hebben het allemaal wel eens. Dat maakt het niet minder vervelend, soms is het namelijk lastig om met stress om te gaan en zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij vandaag een aantal tips verzameld om iets beter met stress om te gaan.

 1. Be prepared :O
  Wees voorbereid. Weet je dat je in een drukke periode zit van school, werk of iets anders? Dan is het handig om je hier alvast even op voor te bereiden. Werk bijvoorbeeld alvast vooruit en stop met het uitstellen van dingen.
 2. Houd je hoofd koel
  Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer rust te vinden en de situatie onder controle te houden. Je zult merken dat wanneer je jezelf rustig houd en stopt met piekeren dingen duidelijker worden.
 3. Denk positief
  Op het moment dat je stress hebt, is het lastig om dingen positief te bekijken en juist makkelijk om de negatieve dingen van de situatie te vergroten. Dit is iets dat je juist niet moet doen. Probeer de positieve dingen te zien en de negatieve dingen om te zetten in positiviteit!
 4. Bekijk dingen van verschillende perspectieven
  Misschien zien dingen er in jouw ogen heel anders uit dan die van jouw baas of school. Kijk naar de oorzaak van je stress en of het vanuit een ander perspectief het er anders uit ziet.
 5. Action!
  Onderneem actie. Je kunt niet verwachten dat de stress vanzelf weggaat wanneer de situatie niet verandert. Kijk dus naar de oorzaak en probeer het probleem op te lossen.
 6. Vraag om hulp
  Heb je de situatie helemaal niet meer onder controle? Vraag dan om hulp! Je ouders, vrienden, vriendinnen en zelfs docenten staan voor je klaar om je te helpen wanneer je het even niet meer aan kunt.
 7. Adem in, adem uit
  Soms moet je dit gewoon even doen. Even rustig adem halen en tot rust komen. All bad things go en na regen komt zonneschijn!

En, don’t think about it too much, we zijn onderweg naar ‘Friyay’ ūüôā


Vond je dit een leuk artikel?
Check dan onze website voor meer artikelen en houd onze Instagram en Twitter goed in de gaten voor meer toffe posts!

writing-essayloner