In de spotlights: Casper ‘CinematicAction’

Dit is het verhaal van de 18 jarige Casper. Deze film-gek is dol op het maken en bewerken van video’s. Van jongs af aan maakt en doet hij al ontzettend veel met filmografie. Ben je benieuwd hoe Casper zijn passie van film in zijn YouTube kanaal ‘CinematicAction’ toepast? Lees dan snel verder!

Wekelijks uploaden
4 jaar geleden begon Casper zijn YouTube kanaal. Omdat hij zich van jongs af aan al met film en video bezig hield was zijn eerste video dan ook al een korte film. Tot op de dag van vandaag, richt hij zich daar ook vooral op. Het netwerk van Casper vertelde hem dat hij meer moest gaan uploaden, dit heeft hij dan ook gedaan. Vanaf dat moment is Casper ook begonnen met vloggen. Het vloggen viel Casper best zwaar aangezien hij graag grootse video’s plaatst. Daar zit natuurlijk heel veel werk in, met al het editten en monteren. Er komen namelijk allemaal dingen kijken bij editten; muziek en geluidseffecten bijvoorbeeld. Nu plaatst Casper iedere vrijdag een video, je kunt dan drie verschillende dingen verwachten: CineFilms, CineVlogs of CineSpecials.

Het concept: ‘CinematicAction’
“Mijn concept is eigenlijk zo gevormd door de jaren heen. Ik heb altijd wel een passie voor film en actie gehad. Ik wilde graag het cinematische en mijn creativiteit in mijn video’s terug laten komen.”

Inspiratiebron en haters

Cinemates vind ik erg cool om naar te kijken. Toen ben ik ook een beetje begonnen, zij hebben mij wel een beetje gemotiveerd om toch meer met YouTube te doen.

Ook Casper heeft ooit te maken gehad met getreiter, wat zijn YouTube carrière betreft. Op school deden ze vroeger irritant omdat hij met YouTube bezig was. Waarschijnlijk omdat hij de enige in zijn omgeving was die ook maar iets met YouTube deed. “Toen deed dat me nog wel iets omdat het niet leuk is als mensen dingen afkraken die jij leuk vind om te doen, maar inmiddels krijg ik eigenlijk alleen maar positieve reacties en trek ik me veel minder wat aan van negatieve reacties.”

YouTube heeft mij bij zo veel leuke dingen in contact gebracht, zo heb ik dingen voor tv gedaan op Zapp, maar ook voor scholieren.com. Ik heb ook een keer een masterclass over YouTube gegeven en heb ik Fred en George van Harry Potter mogen interviewen, dus dat is super leuk!

Toekomstplannen
“Ik heb heel veel verschillende filmpjes gemaakt en ik ben heel blij dat ik dat nu kan onderverdelen in 1 van die 3 formats.” Zelf weet Casper niet helemaal hoe zijn YouTube carrière er in de toekomst uit zal zien. Hij wilt niet perse miljoenen views of abonnees, maar vooral gewoon de dingen doen die hij zelf en zijn kijkers leuk vinden. “Nu doe ik ook echt allemaal dingen die ik heel erg leuk vind. In CineFilms, CineVlogs en CineSpecials kan ik gewoon alles stoppen wat ik leuk vind om te doen en te maken. Ik wil mijn creativiteit echt kwijt kunnen in mijn video’s en dat vind ik ook erg belangrijk. Ook vind ik het zelf vooral leuk om te doen en te maken. Ja, een zilveren play button zou echt super vet zijn om te krijgen, maar dat is niet mijn main goal.”

Momenteel zit ik in 5 havo en wil ik dit jaar echt mijn diploma halen om volgend jaar naar de kunstacademie in Utrecht te gaan om daar verder door te leren wat filmografie betreft. Dan wil ik graag de audio-visuele media opleiding gaan doen. “Ik ben heel veel eisend van mezelf. Ik ben nooit helemaal tevreden en sta altijd voor verbetering open, maar uiteindelijk vind ik het toch leuk om toch video’s te plaatsen, ook als ze niet perfect zijn. Wat mij vet lijkt is om in de toekomst nog een keer een video op te nemen met de Cinemates! Dus wie weet wat de toekomst zal brengen.”


Ben jij benieuwd naar het kanaal ‘CinematicAction’ van Casper? Klik dan hier!
En wil jij zelf ook in de spotlights staan en heb jij 4000 abonnees? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

love-for-stelligMovie Night