In de Spotlights: Ilse Kremer

Ilse Kremer is 17 jaar oud en runt sinds vorig jaar april haar YouTube-kanaal Ilse Kremer. In september is zij begonnen aan haar studie media, informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ilse heeft op haar YouTube-kanaal iets meer dan 7800 abonnees. Voor VEED interviewden we haar over haar leven, haar YouTube-kanaal en wat haar toekomstplannen hiermee zijn. 

Wie is Ilse?
Ilse komt oorspronkelijk uit Drenthe waar ze haar hele leven heeft gewoond, maar inmiddels heeft zij een kamer in Amsterdam weten te bemachtigen. Ilse is altijd al geïnteresseerd geweest in de hele wereld rondom media. Daarom koos ze voor de studie media, informatie en communicatie. “Ik wil mezelf gaan ontwikkelen in het mediavak en je kan in het eerste jaar van mijn studie nog alle kanten op. De studie die ik doe is heel breed. Dat vind ik heel fijn.” Naast studeren houdt ze ook van hockeyen, uitgaan en met vrienden chillen.

Haar YouTube-kanaal
“Ik ben begonnen met mijn YouTube-kanaal door een paar vrienden die al aan YouTube deden en af en toe ging ik mee naar meetings. Uiteindelijk kwam ik steeds meer met ze aan de praat en wat zij deden leek mij zo leuk. Toen ben ik het ook gaan doen, een vriend heeft me geleerd om video’s te bewerken en toen is het allemaal begonnen.” Ilse had veel contact met YouTubers Gerenzo, Bradley Braafhart en George van Fijne Vrienden . Zij hebben haar toen veel feedback gegeven, waardoor ze goed verder kon met haar YouTube-kanaal.

Van vlogs tot storytimes en challenges
Op Ilse haar kanaal kan je veel verschillende video’s vinden. Denk aan vlogs van bijvoorbeeld festivals tot aan challenges met andere YouTubers en storytimes. Daarnaast komt er binnenkort een project aan die gaat over het Syndroom van Down. Daarin staat Ilse’s zusje Emma centraal, die ook het Syndroom van Down heeft. Dit komt pas in november online, dus houd Ilse’s kanaal zeker in de gaten! De ideeën voor haar video’s bedenkt Ilse door veel te brainstormen. “De ideeën komen bijvoorbeeld naar boven tijdens de vele treinreizen. Als er een idee in mij opkomt dan schrijf ik dat op en werk ik het later uit.” Ilse heeft ook gespeeld in het programma Brugklas op Zapp. Daarin speelt ze de rol van Inge. Ze plaatst ook video’s over haar avonturen tijdens Brugklas. Als je Brugklas een leuk programma vindt, is dit zeker leuk om te volgen!

Zusje Emma
Ilse’s zusje Emma is 12 jaar oud en heeft het Down Syndroom. Je ziet haar vaak terug in de video’s op Ilse’s kanaal. “Emma vindt het heel leuk om mee te doen in mijn video’s. Als ik naar school ben en weer thuiskom vraagt ze gelijk wanneer we weer een video gaan opnemen. Dat vind ik heel schattig. Als de video dan online staat zet ze hem heel vaak op repeat. Ze laat op school ook elke keer een video zien in de klas. Ze is daar altijd heel trots op. De kinderen in de klas vinden dat ook heel leuk om te zien.”

Door Emma te betrekken in haar video’s wil Ilse zich graag onderscheiden ten opzichte van andere YouTubers. “Op TV heb je bijvoorbeeld het programma Syndroom van Johnny de Mol, maar op YouTube heb ik dat nog niet echt gezien. Mijn nieuwe concept gaat hier ook over. Ik wil op die manier iedereen een kijkje in het leven geven in een gezin met iemand met het Down Syndroom. Ik krijg ook veel reacties van mensen die iemand kennen met het Down Syndroom, zoals een moeder met een dochter, zij vragen dan ook hoe ik ermee omga. Vandaar dat ik het besluit om hier iets mee te gaan doen.”

Wat heeft YouTube opgeleverd en wat zijn de toekomstplannen?
“Het mooiste vind ik toch de vriendschappen die ontstaan als je YouTuber bent. Je leert mensen kennen die dezelfde passie hebben en je hebt door heel Nederland vrienden zitten waar je een goede band mee hebt. Samen kan je veel ideeën uitwerken en iets heel erg tofs maken.” Ilse hoopt heel erg dat haar project met Emma goed ontvangen wordt, waardoor het publiek meer gaat begrijpen over mensen met het Down Syndroom. “Ik wil hier zo veel mogelijk mensen bij betrekken, zodat we tot een supertof project komen!”

Blijf Ilse zeker volgen om meer te weten te komen over het spannende project dat in november online komt! Dit kan je doen door:
Haar YouTube-kanaal te volgen: Ilse Kremer
Haar Instagramaccount te volgen: @ilsekremerxx
Haar Twitteraccount te volgen: @ilsekremerxx
Haar Snapchat te volgen: ilseeexo

bella-donnas-afb2219