In de spotlights: Isabelle van Isabelledh

De 16-jarige Isabelle is afgelopen schooljaar geslaagd voor haar vmbo. Ze is nu ongeveer een jaar bezig met YouTube en heeft inmiddels al meer dan 9500 abonnees op haar kanaal: Isabelledh. Voor VEED interviewden wij Isabelle over haar leven, haar YouTube-kanaal en wat haar toekomstplannen hiermee zijn. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Over Isabelle
Isabelle heeft in juni haar vmbo-diploma gehaald. Ze wil binnenkort graag beginnen op het mediacollege in Amsterdam of op het ROC in Leiden. “Het lijkt me super tof om media redactie medewerker te worden. Ik ben goed in schrijven en filmpjes maken en monteren. Ik ben ook altijd op de hoogte van de nieuwste trends en kijk elke dag naar YouTube.” Isabelle houdt van lekker eten, YouTube-video’s maken, afspreken met vriendinnen en meidenavonden houden.

Het begin van haar YouTube-kanaal
Het YouTube-kanaal van Isabelle had eerst een andere naam. Pas sinds kort runt ze het kanaal alleen. De drie vriendinnen Sara, Bo en Isabelle richtten samen een kanaal op. “Sara had al een YouTube-kanaal in haar eentje, maar toen dachten Sara, Bo en ik laten we er eentje met zijn drieën oprichten. Vroeger maakten we ook al allemaal grappige filmpjes samen. We hebben bijvoorbeeld een video gemaakt over mijn overbuurvrouw die net een baby had gekregen. In het begin vond ik het erg spannend en durfde ik niet. Ons kanaal is in mei 2016 opgericht.” Na een tijdje besloot Bo ermee te stoppen en bleven Sara en Isabelle over. Later stopte Sara ook met dit kanaal en besloot Isabelle het kanaal te hernoemen: Isabelledh. Dit was het begin van Isabelle haar eigen kanaal. “Ik vind het eigenlijk wel fijn dat ik het YouTube-kanaal nu in mijn eentje run. Nu kan ik zelf bepalen wat voor video’s ik plaats en hoe ze eruit komen te zien. Het is ook leuk om zelf je ideeën te bedenken voor je video’s.”

Reacties van vrienden en familie
Mensen reageerden in het begin wat flauw op het idee dat Isabelle YouTuber video’s maakte. Er werden vaak dingen gezegd als ‘vloggertje’ en ‘weer iemand met zo’n kanaal’. “Soms schaam ik me er wel een beetje voor, ik wil ook niet echt dat ze mijn video’s gaan kijken waar ik bij ben. Dat is namelijk best wel awkward. Ze doen er wel steeds normaler over, alleen in het begin maakten ze wel wat flauwe grapjes.”

Wat is het eigenlijk voor kanaal?
Eerst begon het kanaal alleen maar met vlogvideo’s. Nu Isabelle het kanaal in haar eentje runt komen er steeds meer verschillende soorten video’s online. Denk aan beautytutorials, maar ook reviews van verschillende producten. Daarnaast wil Isabelle een speciale serie bedenken die bijvoorbeeld elke week terugkomt op haar kanaal. “Ik heb nu nog niet een super bijzonder kanaal voor mijn gevoel. Ik wil een speciale serie bedenken die nog niemand heeft en die op vaste periodes gaan uploaden op mijn kanaal zodat mensen daarvoor blijven terugkomen. Het is best lastig om zoiets te bedenken en te bedenken hoe ik mijn kanaal nog groter kan maken. Collabs met andere YouTubers zouden hier misschien wel bij helpen en dat lijkt me ook heel gaaf om te doen.” Dingen reviewen vindt ze het leukste om te doen. Bedrijven blijven haar mailtjes sturen met de vraag of ze hun producten wil reviewen. Laatst heeft ze bijvoorbeeld een pruik gereviewd in een video. Dit soort video’s kunnen jullie dus zeker meer gaan verwachten van Isabelle!

Haar grote voorbeeld
“Ik haal mijn inspiratie voor mijn video’s vooral uit video’s van andere YouTubers. Mijn grote voorbeeld is Monica Geuze. Zij maakt fantastische video’s en ik kijk altijd naar haar. Haar werk en haar leven lijken mij echt fantastisch. Monica heeft natuurlijk ook een boek geschreven en dat zou ik ook graag willen doen als ik later wat meer levenservaring heb.”

Het leukste aan YouTube
Isabelle zit boordevol creativiteit en laat dit graag terugkomen in haar video’s. Op de media-opleiding wil ze graag leren hoe ze haar creativiteit nog meer de vrije loop kan laten waardoor ze op nog betere ideeën komt. “Doordat ik nu video’s maak heb ik van heel veel mensen lieve berichtjes gekregen. Dat je dan een berichtje krijgt van ‘echt weer een leuke video Isabelle!’. Laatst moest ik weer voetballen en toen werd ik ineens herkend, dat is echt raar maar ook heel grappig. Het is ook tof dat je ook een heleboel nieuwe mensen leert kennen!”

Toekomstplannen
“Ik hoop echt dat ik van YouTube mijn werk kan maken. Als ik dan naar het leven van Monica Geuze als YouTube-ster kijk, lijkt me dat geweldig. Het zou dan helemaal gaaf zijn als ik dat dan ook nog kan combineren met reizen. Dat ik door YouTube de wereld rond kan reizen.”

Benieuwd geworden naar Isabelle YouTube-kanaal klik dan even hier.

Lijkt het je leuk om Isabelle te volgen? Volg haar dan zeker ook op Instagram en Snapchat!
Snapchat: isabelledh11
Instagram: isabelledh_

ismail ilgunsint maarten