In de Spotlights: Samantha van der Leest

De 22-jarige Samantha van der Leest heeft sinds drie jaar haar YouTube-kanaal Samantha van der Leest. In eerste instantie ontstond dit kanaal met het idee om moeders met dochters te inspireren. Ze maakte video’s over de leukste haarstijlen voor kinderen. Omdat ze dit te eentonig vond worden, besloot ze om verder te gaan met haar grootste passies; fashion, food en diy’s (do it yourself). VEED interviewde Samantha over haar leven, haar YouTube-kanaal en haar dromen. 

Wie is Samantha?
Samantha is Community manager bij Ice Watch, dat houdt in dat ze social media, marketing en bloggerscampagnes voor Ice Watch regelt. Ze is daar nu ongeveer 4 maanden aan het werk. Voordat ze hier begon heeft ze de studie Media, Informatie en Communicatie afgerond. “De studie was niet heel lastig, dus ik wilde wat extra’s doen, dat is de reden dat ik mijn kanaal ben begonnen. In het begin was ik wel bang voor de reacties en nu soms nog steeds. Ik ging bijvoorbeeld solliciteren en toen zeiden ze dat ze mijn video’s hadden gekeken en dat vond ik best wel awkward. Eigenlijk kennen ze je dan al en jij hun niet.” Samantha sport sinds kort graag, daarnaast houdt ze van lekker uit eten gaan met haar vriendinnen en leuke dingen doen met haar vriend.

Waarom richtte ze haar kanaal op?
“Mijn kanaal is in eerste instantie opgericht om moeders, die niet wisten wat ze met het haar van hun dochter moesten doen, te inspireren. Ik had veel moeders bij mij in de buurt en hun dochters wilden leuke dingen in hun haar. Het leek me leuk om hier een video over te maken. Die video werd best goed ontvangen, maar ik wist niet zo goed hoe ik ermee verder moest. Het is best lastig en eentonig om dit door te zetten. Daarom besloot ik om mij kanaal om te gooien naar fashionvideo’s. Toen ik vorig jaar ging reizen heb ik daar bijvoorbeeld veel video’s over gemaakt. Ik vind het heel belangrijk om dingen die ik leuk vind en tegenkom in mijn leven aan het licht te brengen. Het moet een reflectie van jezelf zijn.”

Haar leukste video’s
Action en paskamer shoplogs vindt Samantha heel erg leuk om te maken, dus dit gaat ze binnenkort nog vaker doen. Daarnaast wilt ze graag weer meer doen met home decor video’s zodra ze een eigen plekje gevonden heeft. “Ik vind het zelf voornamelijk belangrijk dat ik dingen maak die ik zelf heel leuk vind en waar ik mijn eigen passie in kwijt kan. Bijvoorbeeld een What I Eat In A Day, dat vinden veel mensen leuk om te kijken en ik leuk om te filmen en te editen.”

Grootste voorbeeld
Ze vindt het vooral belangrijk dat je lekker jezelf bent. Je moet maken wat je leuk vindt en niet iets doen omdat andere YouTubers dat ook doen. “Ik haal veel inspiratie uit Yara Michels. Haar stijl is heel tof. Daarnaast haal ik veel leuke ideeën van Pinterest. Pinterest DIY’s zijn moeilijk, ik probeer het juist makkelijker te maken voor mijn kijkers. Dat vind ik heel belangrijk, dat het makkelijk is en dat het voor iedereen te doen is.”

Toekomstplannen
“Ik hoop ooit de 100.000 abonnees te halen, maar dat is vrij moeilijk tegenwoordig omdat er zoveel kanalen zijn. Ik ga trends in de gaten houden waar ik als persoonlijkheid bij pas. Het publiek moet naar je toe komen omdat jij bijzonder bent en niet omdat je video’s maakt die iedereen maakt. Daarnaast ben ik ook veel bezig met Instagram dus daar zit, naast mijn YouTube-kanaal, hopelijk ook nog een toekomst in. Tips zijn altijd welkom, ik vind het heel leuk om input van andere mensen te krijgen!”

Volg Samantha ook op Instagram: @samanthavanderleest

19petrus-foto