Instagram komt met een hele coole functie

Ben je fan van Instagram? Dan komt dit je vast herkenbaar voor. Je bent aan het scrollen door je feed en dan zie je jouw favoriete blogger met dat mooie roze rokje waar je al zo lang naar opzoek bent. Je klikt op de foto maar er is geen winkel in getagd, dat is balen… De app brengt hier verandering in, shoppen via Instagram. In Amerika komt het er aan, dus zal het in Nederland vast niet lang meer duren.

In het winkelmandje
Twintig verschillende merken werken mee aan dit idee. Deze grote merken, waaronder Abercrombie & Fitch, Hollister en Michael Kors, taggen producten in hun foto’s. Je klikt op de button: ‘Tap to view products’ en wanneer je daar op klikt verschijnt jouw favoriete kledingstuk daar. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt over dat ene mooie rokje. Ook komt er een optie om op ‘shop now’, te drukken. Zo kan je gelijk je rokje bestellen.

Amerika
Instagram is deze functie nog aan het testen in Amerika. Vele merken hebben nu wel een feed met daarin verschillende kledingstukken vertoond. De bedoeling van Instagram is natuurlijk dat we binnenkort niet meer hoeven te Googlen naar de website maar dat we gewoon via Instagram alle producten gelijk kunnen bestellen. We zijn benieuwd wanneer dit in Nederland gepresenteerd gaat worden.


Heb je nog geen tickets voor VEED festival 2017? Bestel die dan NU hier.

dionneVEED