Bibi over haar rol in Elvy’s wereld, haar nieuwe boek en meer! – VEED Awards interview

Dat Bibi een opkomende ster is weten we natuurlijk allemaal. In 2017 won zij de Award voor ‘De Beste Nieuwkomer’ en sindsdien zien wij ontzettend veel van haar. Zo kreeg Bibi een rol in de jeugdserie ‘Techie’, de bioscoopfilm ‘Elvy’s wereld so Ibiza’, verschijnt ze op grote evenementen en brengt ze haar eigen boek uit. Reden genoeg om Bibi een aantal vragen te stellen.

Waarom begon je met YouTube?

Bibi begon twee en half  jaar geleden met het maken van YouTube video’s. Als klein meisje had Bibi namelijk een goede manier gevonden om verveling tegen te gaan: “Als ik me verveelde ging ik YouTube video’s nadoen, maar dan zonder echt te filmen. Ik vond dat super leuk en toen heb ik het gevraagd aan mijn vader en moeder.” Bibi moest haar ouders eerst wel overhalen, maar uiteindelijk is het gelukt. Dat was de start van haar YouTube carrière.

bibi-interview-veed-awards

Bibi, volg jij zelf YouTubers?

Zelf heeft Bibi ook een aantal favoriete YouTubers. Zo kijkt ze onder andere graag naar Dylan Haegens, Djamila, Joy, maar ook Amerikaanse YouTubers. “Vooral DIY’s en challenges vind ik erg leuk. De laatste tijd ook tekenen, ik vind Bullet Journallen heel leuk, dat is een soort dagboek, scrapbook, logbook en knutselboek in één”

Wow je speelt zelfs in een film! Hoe ben jij aan je rol gekomen in ‘Elvy’s wereld so Ibiza’? 

Je weet dat je goed bezig bent wanneer er een rol speciaal voor jou wordt gecreëerd, terwijl die er in de eerste instantie niet was. Het overkwam Bibi met haar rol in de film ‘Elvy’s wereld so Ibiza’. “Ik kreeg een mailtje met de vraag of ik het leuk zou vinden om auditie te doen voor de film. Ik sprong toen echt een gat in de lucht! ‘Elvy’s wereld’ is gebaseerd op een boek, maar mijn rol kwam daar niet in voor. Ze hebben toen speciaal voor mij een extra rol erbij geschreven waardoor ik mee mocht spelen in de film, echt super leuk!”

Ook nog een eigen boek! Hoe is dat gekomen?

“Dit was eigenlijk ook heel cool, want ook hiervoor ben ik zomaar benaderd door een uitgeverij. Toen was het zo van: zullen we een boek maken?” DIY met Bibi heet het boek, de naam zegt het eigenlijk al. Het is een boek met 50 vette ideeën. Er staan vooral DIY’s in, maar ook challenges en life hacks en nieuwe weetjes over Bibi. Het boek is sinds 3 september te koop voor €14,95.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bibi (@bibi.social_) op

Als je mocht kiezen, welke VEED Award zou je dan willen winnen? 

“Oeh, dan zou ik echt even moeten nadenken. Toen ik voor ‘De Beste Nieuwkomer’ was genomineerd, wilde ik die ook echt het liefst winnen. Als er een VEED Award zou zijn voor de beste DIY-er, dan zou ik die heel graag willen winnen.” Wie weet komt die er ooit nog wel! 😏

Wat zou je nog willen doen in de toekomst met YouTube?

“Dat is een makkelijke vraag! Wat ik nu doe is eigenlijk perfect, ik wil het zo houden. Natuurlijk wel nog veel meer dingen doen en video’s blijven maken. Wat Bibi het leukste vindt aan YouTube? “Dat is eigenlijk niet echt één ding, maar alles bij elkaar. Vooral het creatief bezig zijn, maar natuurlijk ook de acteer klussen, alle leuke mensen die ik ontmoet, Tina dag, dingen voor TV doen, VEED Awards, dat soort evenementen vind ik echt super tof om naar toe te gaan.” Of Bibi nu nog acteerklussen heeft staan weten we niet, maar we zullen vast en zeker meer van haar zien.

filmsyoutube