Interview met genomineerde Muser en nieuwkomer: Nina Schotpoort!

Twee jaar geleden begon de 11-jarige Nina Schotpoort met het maken van Musical.ly video’s onder de naam ninaschotpoortxx. Twee jaar later heeft zij maar liefst 1.2 miljoen fans op Musical.ly’s en ook al bijna 100k abonnees op YouTube. Dit jaar is Nina niet alleen genomineerd voor de beste Muser, maar ook voor de beste nieuwkomer. Wij wilde alles weten! Jij ook? Lees dan snel verder. 

Nina Schotpoort is de 11-jarige Musical.ly ster die twee jaar geleden begon met het maken van video’s op Musical.ly. Toen heel veel vriendinnen en klasgenoten begonnen met Musical.ly was ook Nina benieuwd naar de app en kwam er achter dat dit helemaal haar ding was, wat niet gek is aangezien Nina ook toneellessen volgt, super leuk!

1,24 miljoen fans, wow! Hoe kom je daar aan?

“Dat weet ik ook eigenlijk niet! Iedereen begon me ineens te volgen en te liken en opeens werd het steeds meer. Echt heel gaaf. Het is ook niet dat ik er super veel moeite voor deed want ik maakte en maak ze nu nog steeds met gewoon heel veel plezier. Ik post eigenlijk ook overal. Ik denk dat ik wel tien Musical.ly’s per dag maak.”

YouTube

Toen haar fans haar vroegen waarom zij geen YouTube kanaal had, vroeg ze dat zich eigenlijk ook af. YouTube is namelijk ook iets dat Nina super leuk vind en heel leuk doet. Ze is niet voor niets ook genomineerd voor de beste Nieuwkomer. Het leek haar een super leuk idee en is daarna begonnen met YouTube. Wist jij dat Nina’s eerste video nu bijna een jaar online staat? 8 maart 2018 is het alweer een jaar geleden! In haar video’s kun je een kijkje nemen in haar dagelijkse leven door middel van vlogs, maar ook DIY’s en andere filmpjes kun je op haar kanaal verwachten.

En krijg je wel eens hulp?

“Met Musical.ly doe ik alles zelf, maar mijn moeder helpt mij af en toe met dingetjes bedenken voor YouTube. Editten lukt mij ook helemaal zelf. Soms is het wel lastig om telkens nieuwe ideetjes te bedenken, maar eigenlijk is er altijd wel iets dat ik kan doen.”

Wat zijn de leukste dingen die je hebt bereikt door YouTube en Musical.ly?

“De 1 miljoen fans ben ik super blij mee! Maar ook het Tina Festival, waarbij ik aanwezig was en VEED natuurlijk! Wat ik ook super leuk vind is dat ik heel veel YouTubers heb ontmoet.” Ook heeft Nina zelf een paar favoriete Musical.ly sterren waar zij graag naar kijkt. Dat zijn de tweelingzusjes Lisa en Lena, maar ook Loren Gray vind Nina te gek.

YouTube of Musical.ly?

Toen wij Nina vroegen wat haar keuze zou zijn als ze moest kiezen tussen YouTube of Musical.ly hoefde zij daar niet over na te denken. Musical.ly natuurlijk! Omdat Nina het super leuk vind om te dansen en te zingen gaat haar voorkeur naar Musical.ly uit. “Musical.ly’s zijn ook snel gemaakt en kan je overal plaatsen. YouTube duurt iets langer omdat ik die video’s graag nog wil editten en met Musical.ly heb ik gewoon het meeste plezier.” Nina’s gouden tip voor het maken van de perfecte Musical.ly, is dan ook het hebben van plezier.

Bekijk hieronder het YouTube kanaal van Nina en neem een kijkje naar de video waarin zij haar ultieme Musical.ly tips geeft.

 

 

mondayupdateimage-2018-02-28