Leukste uitjes in de herfstvakantie

De herfstvakantie komt er weer aan! Regio Noord heeft van 21 t/m 29 oktober vakantie en de regio’s Midden en Zuid van 14 t/m 22 oktober. Sommige van jullie gaan op vakantie en anderen blijven thuis. Niet getreurd, want ook in Nederland is er genoeg te doen! Wij geven jou hierbij tips voor de leukste uitjes in Nederland.

Furtjuh Live Theatertour
Vanaf zaterdag 14 oktober geeft Rutger Vink (Furtjuh) 15 shows door heel Nederland. Zijn eerste show is op 14 oktober in Doetinchem en op 29 oktober eindigt hij in Den Helder. In de show wordt zijn YouTube-kanaal verwijderd en moet hij met het publiek en zijn vrienden verschillende dingen doen om weer views en likes te krijgen. Bemachtig nu je kaarten via de website van Furtjuh Live en kijk wanneer Furtjuh bij jou in de buurt is!

Bredase Najaarskermis
Van 13 t/m 22 oktober vind je op het Chass√©veld in Breda de Bredase Najaarskermis. Op deze kermis vind je verschillende attracties en is er voor ieder wat wils. Zo vindt je er bijvoorbeeld de familie-achtbaan, de schietsalon of de welbekende grijpmachines. Hoewel de kermis overdag al erg leuk is, is het ’s avonds nog leuker. Als het donker wordt gaan alle lampjes aan en wordt het heel sfeervol.

Cinekid on Tour
Het Cinekid Festival is bestemd voor kinderen van 4-14 jaar. Tijdens het festival kunnen kinderen verschillende dingen doen die met media te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een virtual reality bioscoop of een acteercursus met Julian Ras uit Hotel de Grote L. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere dingen te doen. Het Cinekid Festival vindt van 21-27 oktober plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daarnaast heb je nog Cinekid on Tour. Hierbij touren ze door het hele land en staan ze in verschillende theaters. Kijk hier wanneer Cinekid On Tour bij jou in de buurt is.

Madurodam
Jullie hebben er vast weleens van gehoord: Madurodam. Het is een miniatuurstad in Den Haag. Het laat Nederland in het klein zien. Sommige dingen bewegen zelfs als je een muntje in een automaat gooit en bij andere dingen kan je zelf bijdragen. Zoals het laden van containers in de Rotterdamse haven. Je loopt als het ware als een reus door Nederland heen! Leuk is dat je je bezoek aan Madurodam kan combineren met een andere attractie in Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan Sea Life, het Omniversum en Kids Eiland. Koop je tickets hier.

LEGO World
Van 18 oktober t/m 24 oktober is LEGO World er weer! In de Jaarbeurs in Utrecht vind je dan het grootste LEGO evenement ter wereld. Op dit evenement is een Intertoys winkel aanwezig waar je LEGO sets kan kopen. Daarnaast kan je in de LEGO verkoop stands ook losse stenen en leuke artikelen kopen. Naast heel veel LEGO is er ook lekker eten aanwezig. Je kan er bijvoorbeeld een gezonde salade eten, maar ook een lekkere hotdog. Koop je tickets hier!

Wat ga jij doen in de herfstvakantie? Laat het ons weten!

autumn-1072827_1920301-kim-4841