Mondayupdate #1: Wat heb je gemist de afgelopen week?

Het is weer maandag, we hopen dat jullie allemaal een leuk weekend hebben gehad! De afgelopen week is er weer een hoop gebeurd. Door middel van deze mondayupdate blikken wij terug naar vorige week. Lees hieronder snel verder over wat je allemaal gemist hebt!

Manon Tilstra zwanger
Afgelopen 27 augustus uploadde Manon Tilstra een video met haar vriend Dwayne Zandvliet waarin ze vertellen dat ze een kleintje krijgen. Super leuk! Ze is inmiddels 15 weken zwanger en ze zijn dolgelukkig met de zwangerschap. Zwanger raken was daarentegen niet heel makkelijk voor de twee. In de video vertelt ze dat ze eerder dit jaar een miskraam kreeg. Dit verklaart ook de periode waarin ze minder video’s uploadde op haar kanaal. Wij zijn erg blij voor haar en wensen haar een fijne zwangerschap!

Disstrack FC Roelie
Misschien heb je wel gemerkt dat er de laatste tijd veel disstracks worden geüpload van verschillende Youtubers, denk aan Matthy (Fifalosophy), Rob (LuckyGraafNL) en Koen (DNPNL). Nu heeft ook Raoul van het Youtubekanaal FC Roelie een disstrack gemaakt. In deze track neemt hij Matthy van Fifalosophy te grazen.

Nieuw nummer Taylor Swift
Taylor Swift heeft een nieuw nummer uitgebracht, genaamd Look What You Made Me Do. Na drie jaar liedjes met andere muzikanten uitgebracht te hebben, is dit weer haar eerste solohit. Afgelopen 27 augustus uploadde zij deze nieuwe hit op haar Youtubekanaal. In het liedje haalt ze meerdere keren uit naar bijvoorbeeld Kanye West en Katy Perry. Look What You Made Me Do is het eerste liedje op Taylors nieuwe album Reputation dat op 10 november uitkomt.

Netflix bestaat 20 jaar
Op 29 augustus 2017 bestond Netflix 20 jaar. Nu denk je waarschijnlijk: ‘Huh al 20 jaar, dat kan toch niet?’. Jazeker, het is toch echt zo! In de afgelopen 20 jaar is er wel onwijs veel veranderd.

Het begon allemaal in 1997 toen oprichter Reed Hastings een videoband van de Apollo 13 te laat terugbracht naar de videotheek. Je weet wel zo een ouderwetse zaak waar je vroeger videobanden kon huren. Hij kreeg een boete van wel 40 dollar! Het huren van films moet toch veel makkelijker kunnen dacht hij. Daarom richtte hij samen met een partner het bedrijf Netflix op. Het idee was om online dvd’s te verhuren die je vervolgens terug moest sturen in een envelop. Het was niet gelijk een succes, maar op een gegeven moment werd de dvd steeds populairder en maakten steeds meer mensen gebruik van het Netflix-systeem. Netflix maakte goede afspraken met bijvoorbeeld Apple, Microsoft en Sony. Hierdoor kon je de films nu ook op bijvoorbeeld tablets en telefoons bekijken. In 2011 besloot Netflix ook eigen films en series te gaan maken, de Netflix Originals.

films septembermondayupdate2