Morgen gaat de Challenges Cup van start!

Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen, de Challenges Cup. Hierin strijden acht bekende YouTubers voor een geldbedrag die zij aan een door hun uitgekozen goed doel schenken. Morgen (maandag 6 november) komt de eerste video van deze toffe battle online. Maar wie doen er eigenlijk allemaal mee?

Wat is de Challenges Cup?
Op het YouTube-kanaal van de Challenges Cup strijden acht YouTubers ieder voor hun eigen gekozen goede doel. Zij konden er ieder eentje kiezen uit de goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt. Dit idee is ook bedacht in samenwerking met Endemol Shine en de Nationale Postcode Loterij. Gedurende vijf maanden wordt er elke maandag, woensdag en vrijdag om 16:00 een video geüpload. Wie na 60 afleveringen de meeste punten heeft wint een geldbedrag voor zijn of haar goede doel. Degene die wint kan €20.000 voor het goede doel winnen, degene die tweede eindigt €10.000 en de derde plek €5000.

De YouTubers
De YouTubers die meedoen zijn Dylan Haegens, Kalvijn, Sophie Milzink, Croco Jill, Marije Zuurveld, Kaj van der Ree, Quinsding en Gio Latooy. Elke YouTuber introduceerde zichzelf in een filmpje op het YouTube-kanaal van de Challenges Cup. Zij gaan in verschillende teams battlen. Dit gebeurt door middel van challenges. Denk bijvoorbeeld aan de Face Swap Wie Ben Ik challenge, de SoundHound karaoke challenge en de Flip Cup Estafette challenge. De YouTubers die de challenges het beste uitvoeren, winnen punten voor het klassement. Ook gaan de YouTubers langs bij de goede doelen die zij willen steunen. Deze video’s komen vanaf 14 november online.

Wie zet zich in voor wat?
Iedereen zet zich natuurlijk in voor een ander goed doel. Sophie Milzink voor het Nederlandse Rode Kruis, Kalvijn voor Vluchtingenwerk Nederland, Dylan Haegens voor Kinderpostzegels, Croco Jill voor de Dierenbescherming, Marije Zuurveld voor Dance4Life, Kaj van der Ree voor Sea Sepherd, Quinsding voor War Child en Gio voor Stichting Aap.

Wij zitten er klaar voor! En jullie?

 

giokindertelefoonflemming