Nederlaag voor Creators FC bij JSV Nieuwegein

Gisteren speelde het team van Creators FC een benefietwedstrijd voor de Voedselbank tegen de senioren JSV Nieuwegein. De score viel helaas tegen voor het team van Creators FC. Het was een doelpuntenfestijn met acht goals, de eindscore was uiteindelijk 5-3 voor de thuisploeg van JSV Nieuwegein. 

Potjes Appelmoes
De sfeer ontbrak in ieder geval niet op het veld bij Nieuwegein. Om half 7 gingen de deuren van de club open en langzamerhand stroomde de supporters binnen. De entree? Eten voor de voedselbank. Enthousiast voor de wedstrijd kwamen de kinderen binnen gewandeld met onder andere potjes appelmoes en aardappelpuree. De wedstrijd was dan ook een benefietwedstrijd voor de Voedselbank. Uiteindelijk zijn er ruim 1500 producten opgehaald. Gedurende de wedstrijd stonden er ongeveer 750 kinderen langs de lijn hun favoriete YouTubers aan te moedigen.

FC Creators

Selfie time
Rond kwart voor acht werd er afgetrapt, een kwartier later dan gepland. Dit kwam onder andere door de vele kinderen die het veld bestormden. Zij probeerde allemaal een selfie te scoren met hun favoriete YouTuber. Al snel kwam het team van Creators FC op een 1-0 achterstand. Naarmate het verloop van de wedstrijd herpakte het team zich en werd het nog spannend. Helaas kon het team van de Creators geen stand houden tegen de Old Stars van JSV Nieuwegein en verloren ze met 5-3.

FC Creators

Een team vol YouTubers
Het Creators FC team bestaat onder andere uit vvBasvv, Youstoub, Fifalosophy, LuckygraafNL, FC Roelie, Noah Zeeuw en Défano Holwijn. Ze spelen meerdere wedstrijden per jaar waar altijd veel fans op af komen. De trainer van het team is Roy van Rossum, hij voetbalt zelf bij de Old Stars van JSV Nieuwegein.

Monica Geuzeajax