Shawn Mendes grootste verrassing van de MTV EMA’s

Zondag zes november was het zover, de MTV EMA’s. De EMA’s zijn de Europe Music Awards. De show werd dit jaar gehouden in onze eigen havenstad, Rotterdam. Bij de show maken muziekartiesten kans op prijzen in verschillende categorieën. De verrassing van de avond was Shawn Mendes. Hij is verkozen tot beste mannelijke artiest. Deze titel ging zes jaar lang naar Justin Bieber.

Shawn Mendes
Maar wie is dit nieuwe talent? Shawn Mendes is 18 jaar oud en, net als Justin Bieber, een Canadees. Shawn verveelde zich op een zomermiddag in 2013 en plaatste daarom een filmpje op Vine. Vine is een platform waarop je filmpjes kan plaatsen van zes seconden. Binnen no-time werd dit filmpje overal gedeeld. Op zijn eerste filmpje zingt hij een liedje van Justin Bieber, As long as you love me. En nu, drie jaar later heeft Shawn zijn idool Justin Bieber van de troon gestoten en is hij verkozen tot Beste Mannelijke Artiest van 2016. Shawn liet de harten van alle tienermeisjes smelten tijdens zijn speech. Hij feliciteerde zijn moeder die jarig was die dag. ‘It’s my moms birthday today so happy birthday mom, I love you!’

Andere winnaars
Andere prijzen gingen onder andere naar onze eigen ster, Martin Garrix. Hij won twee awards. Eén voor Beste Elektronisch Act en één voor de Best World Stage. Justin Bieber sleepte de award voor Beste Canadese Act, Beste Lied en De Meeste Fans. Hiermee is Bieber toch nog de grootste winnaar van de avond.


Heb je nog geen tickets voor VEED festival 2017? Bestel die dan NU hier.

YouTube