Snapking is niet zo positief in het nieuws…

Het 0900-nummer, dat Snapking onder zijn video’s plaatste, is verwijderd door het ACM. Het ACM beschermt de rechten van de consument. Hoe dit komt? Hij heeft meer dan 13.000 euro verdiend met dit nummer zonder dat veel minderjarigen wisten dat het bellen van deze lijn geld kostte. WAT?!

Call me maybe
Tim, ook wel bekend van zijn kanaal Snapking, zette een tijd geleden een 0900 nummer onder zijn video. In deze video riep hij op om het nummer te bellen. Tim beloofde dat elke honderdste beller hem aan de telefoon zou krijgen. Hierdoor hebben veel fans het 0900-nummer gebeld, maar bijna niemand heeft Tim aan de telefoon gekregen. Ondertussen betaalde de fans wel bij elk gesprek 1 euro plus de standaard kosten van het belletje. Op Twitter stromen de verontwaardigde reacties binnen.

Geld terug?
In totaal heeft Tim maar vijf keer de telefoon voor een fan opgenomen terwijl er ruim 6400 telefoontjes zijn gepleegd naar het nummer. Het ACM laat weten dat het geld nog niet is uitgekeerd aan Snapking en ze kijken of het dus mogelijk is om het geld aan de fans terug te geven.

Benieuwd naar het filmpje waar in Tim oproept om te bellen? Check het hier.

cocooortjes