Sociale experimenten die je moet zien op YouTube

Bij sociale experimenten worden mensen getest op hoe zij met bepaalde situaties omgaan. Op YouTube zijn er vele te vinden maar wij hebben de meest spraakmakende en interessante sociale experimenten voor jullie op een rij gezet.

MAROKKAAN GEDISCRIMINEERD: ”KUTMAROKKAAN!” | BONDGENOTEN
In deze aflevering van Bondgenoten wordt Nabiltime uitgescholden door twee jongens waaraan hij vraagt of hij een telefoon mag lenen. Dit is in scene gezet, want zij willen kijken wat de reactie van de mensen om hen heen is. Zou jij ingrijpen als dit gebeurt als je op de bus staat te wachten?

HOMOKOPPEL UITGESCHOLDEN DOOR HOMOHATER | BONDGENOTEN
In deze video zie je een persoon die tape plakt over een poster van twee zoenende jongens. Dit doen ze om te testen wat voor een reactie hier op komt vanuit de mensen. Een meisje die zelf op meisjes valt, stopt en gaat het gesprek aan met de jongen die de posters afplakt en wordt een beetje emotioneel omdat het natuurlijk ook op haar zelf slaat. Later doen ze ook nog een tweede test met mensen

BODYSHAMING: fotograaf SCHELDT CURVYMODEL JOANN uit | VELVET X – CONCENTRATE VELVET
Op Instagram lees je vaak onder posts mensen die aan bodyshaming doen. ‘Wow, jij bent echt dik’, ‘Een maatje meer mag wel hoor’ en ‘Haha, lol jij hebt echt een bierbuik’. Dingen die voor jou misschien geen pijn doen maar andere mensen wel. Bij Concentrate Velvet testte ze dit bij een fotoshoot waar de fotograaf het curvy model belachelijk maakte omdat zij een maatje meer heeft dan de standaard modellen. Check het hier.

youtube musicphoto-1505235672157-c152c125e575