STREAM IT: Waar ga je heen met mijn telefoon?

Wanneer je telefoon wordt gestolen baal je natuurlijk heel erg. Maar je baalt niet alleen, je wilt ook weten wie nu een groot privé bezit van jou heeft, want zeg nou zelf iedereen heeft wel dingen op zijn telefoon die niet bestemd zijn voor de hele wereld. Toen Anthony zijn telefoon werd gestolen vroeg hij zich dit ook af, daarom liet hij een telefoon stelen en maakte een mini-documentaire hierover.

Steel mijn telefoon alsjeblieft
Voor dit experiment moest hij natuurlijk de telefoon laten stelen. Hij heeft veel opties geprobeerd maar de telefoon werd maar niet gestolen. Het moest natuurlijk ook niet te opvallend zijn. Juist op een moment dat Anthony er helemaal niet mee bezig was werd zijn telefoon gestolen in de metro, zijn opnames konden beginnen.

Privacy
Dieven hebben natuurlijk ook recht op privacy, dus hier moest Anthony goed mee omgaan. De telefoon die hij liet stelen bevatte spyware die niet verwijderd kon worden. Hierdoor kon hij de dief in de gaten houden. Anthony volgde alles wat de dief deed op zijn telefoon en hij kon zelfs foto’s en geluid opnames maken. Doordat hij alles zag begon een soort vriendschappelijke band op te bouwen.

En nu?
Als je benieuwd bent naar hoe deze documentaire afloopt moet je hem snel gaan bekijken, want wij willen niet alles al verklappen. Anthony heeft op de planning staan om een deel twee te maken van de documentaire. Door deze documentaire wordt je wel even wakker geschud wat iemand kan doen met je telefoon en hoeveel informatie iemand kan krijgen door middel van je telefoon. Ga dus altijd goed om met je gegevens!

Bekijk de documentaire hier.

 


Heb je nog geen tickets voor VEED festival 2017? Bestel die dan NU hier.

Verafoto3