Sunday update #18 | YouTube Music? Wat is dat?

Het is zondag, einde van de week en wij nemen dus weer de laatste nieuwtjes met je door. Dus ga lekker achterover zitten met een kopje thee en lees de Sunday Update, met in deze udpdate drie bijzondere nieuwtjes waarvan jij op de hoogte moét zijn!

YouTube Music/Red

Sinds deze week is het mogelijk om YouTube Music te downloaden in de Appstore. Misschien vraag je je af wat YouTube Music precies is. YouTube Music lijkt op Spotify, iTunes en Apple Music. Met een abonnement kun je zowel op je telefoon als op je computer muziek afspelen zonder advertenties. Je kan eigen afspeellijsten samenstellen of nieuwe muziek ontdekken door de verschillende functies van YouTube Music.

Daarnaast kan iedereen nu in de BENELUX YouTube Red, oftewel YouTube Premium, aanschaffen met een abonnement. Zo kun je YouTube video’s zien, zoals altijd, maar dan zonder advertenties. Dit is niet de enige functie die YouTube Red biedt. Er zijn namelijk ook YouTube Originals te zien, dit zijn films en series. Als je het YouTube Red abonnement neemt, zit daarbij ook het muziekabonnement.

Er zijn dus twee abonnementen. YouTube Music is dus alleen voor muziek en met YouTube Red heb je alles. En het leuke is: je kunt het nu drie maanden gratis proberen!

Enzo + Onnedi?
Veel media schreven er histyrisch over: ‘Zijn Enzo Knol en Onnedi een nieuw stel?’. Als de media iets beter de beschrijving van de video gelezen hadden wisten zij dat dit als grapje bedoeld was. De grap van Dionne en Enzo liep een beetje uit de hand. Het is natuurlijk logisch dat de media als eerste erbij willen zijn als een van de grootste YouTubers van Nederland een vriendinnetje heeft (die ook nog eens een grote YouTuber is), maar zo zie je maar weer, check altijd eerst de feiten voordat je nieuws verspreidt.

Het (nieuwe) nummer van Boef
Boef is terug met een nieuw nummer: ‘Puinleven’. Nou ja nieuw, het nummer komt uit 2015 en door de vele vraag van fans is dit nummer toch nog geplaatst. Hij schrijft dan ook onder de video: ‘Dames en heren, omdat er zoveel vraag naar was op Instagram heb ik besloten deze track uit 2015 toch nog uit te brengen voor mijn fans, hij zal alleen op YouTube verschijnen en niet op andere streaming diensten, album is loading just wait for it.’ Het nummer staat inmiddels op nummer 1 in trending op YouTube.

photo-1526572325823-979526bc9a13photo-1517673132405-a56a62b18caf