Deze muziekartiesten werden beroemd door YouTube

Jong talent, YouTube staat er vol mee. YouTube maakt het mogelijk om jong talent een podium te bieden. Er zijn veel mensen die hier gebruik van maken. Zo hebben een aantal artiesten zelfs hun start van een grote carrière aan YouTube te danken. In dit artikel laten wij je een aantal muziekartiesten zien die beroemd zijn geworden, mede door YouTube. 

Shawn Mendes

Inmiddels kent iedereen hem: Shawn Mendes. Een aantal jaar geleden maakte hij nog covers van wereldberoemde artiesten met zijn prachtstem en gitaar, niet wetend dat hij over een paar jaar zelf een topartiest zou zijn. Hij begon met posten op Vine, kwam toen bij YouTube en brak toen door op iTunes met zijn covers en eigen singles. In 2015 kwam hij met zijn eerste album uit. Hierop was onder andere het wereldberoemde nummer ‘Stitches’ te horen.

 

Alessia Cara

Al op heel jonge leeftijd begon Alessia met zingen en het plaatsen van haar muziekfilmpjes op YouTube. Check haar prachtige cover van ‘Sure Thing’ hieronder. Na jaren oefenen en het geven van kleine optredens brak Alessia in 2015 eindelijk door toen zij haar single ‘Here’ uitbracht van haar album ‘Know-It-All’. Inmiddels heeft Alessia grote hits met haar singles en feature singles met grote DJ’s.

Esmee Denters

Esmee werd als een van de eerste artiesten ontdekt op YouTube in 2007 door niemand minder dan Justin Timberlake. Hij vond haar stem prachtig en wilde er alles aan doen om haar een duwtje in de goede richting te geven in de muziek business. En dat is gelukt! We hebben al een tijdje niets meer van haar gehoord maar ze komt met nieuwe muziek. Check hieronder een van haar eerste covers die al meer dan 17 miljoen keer bekeken is.

Justin Bieber

Jep, ook Justin Bieber werd bekend door YouTube. 10 jaar geleden was het voor de kleine Justin een eer om voor de toen super beroemde (Nederlandse!!) Esmee Denters een liedje te zingen. Esmee was super enthousiast. Zijn filmpjes verspreidden zich al snel over de hele wereld en kwam bij grote artiesten terecht zoals Usher en Justin Timberlake. 10 jaar later kent iedereen hem en heeft hij uitverkochte shows over de hele wereld.

image-2018-03-15voetbal