VEED Awards en NIX18 bestaan 5 jaar en dit is er veranderd…

Het is alweer 5 jaar geleden dat de eerste editie van de VEED Awards plaatsvond. Het is ook 5 jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd van 16 naar 18 jaar. De afgelopen jaren is er veel veranderd en vandaag laten we je weten wat.

5 jaar geleden…

5 jaar geleden was de regel rondom alcohol en tabak nog heel anders. We kunnen ons bijna niet meer voorstellen dat toen iedereen vanaf 16 jaar alcohol en tabak kon kopen én nuttigen. Gek toch als je je dat nu bedenkt? Inmiddels weet iedereen wel beter, want zeg nou zelf… het is toch heel normaal om dit pas vanaf je achttiende te mogen doen? Het is nu 5 jaar later en de leeftijdsverhoging heeft voor heel wat alcoholvrije feestjes gezorgd, maar vooral voor gezondere jongeren! Want wat blijkt: jongeren beginnen nu echt op latere leeftijd met drinken en drie keer raden waar dat door komt.

VEEDXNIX18

Wist jij dat NIX18 vorig jaar iedereen tijdens de VEED Awards een gratis muntje gaf om een soft drankje te scoren? Dat klopt inderdaad! Daarvoor bedanken wij NIX18! Want eerlijk is eerlijk, niemand zegt nee tegen free drinks! De feestelijke VEED Awardshow zorgt er natuurlijk voor dat er geen alcohol nodig is om een te gek feest neer te zetten en dat weet NIX18 ook al te goed. Er is in ieder geval één ding zeker: VEED en NIX18 bestaan allebei 5 jaar dus het is tijd voor feest!

OVER NIX18

Het komt natuurlijk nog steeds wel eens voor dat minderjarige jongeren drinken, maar in 5 jaar is er al wel veel veranderd. Want jongeren drinken minder en beginnen later, blijkt uit de cijfers. Ook praten we er vaker over met onze ouders. In december 2018 is er weer een nieuwe NIX-campagne gestart die laat zien dat praten over niet roken en drinken onder de 18 heel normaal is. Iedereen heeft het erover en vaak zijn jongeren zelfs beter op de hoogte dan hun ouders zelf *schouderklopje voor jezelf*. In de campagne spelen naast tieners ook jongere broertjes en zusjes een rol. Want ook zij groeien op met NIX. Bekijk hieronder de korte video ‘Iedereen heeft het over NIX’. Misschien heb je ‘m voorbij zien komen op tv!

famke_louisevalsprem1