YouTube komt met Instagram Stories-achtige functie

Naast Instagram en Facebook komt ook YouTube nu met een Stories-functie. De functie gaat Reels heten en YouTubers kunnen hiermee korte filmpjes van ongeveer 30 seconden plaatsen. Deze video’s kunnen hun volgers dan bekijken. Anders dan bij Instagram is wel dat de video’s niet na 24 uur verdwijnen, maar gewoon blijven staan. Wil je meer weten over Reels? Lees dan snel verder.

Het verschil tussen Reels en Instagram Stories
De functie zal een beetje gaan lijken op de Stories die je kunt plaatsen op Instagram of Snapchat, maar er zullen toch een paar verschillen zijn. Bij Instagram Stories is een verhaal maar 24 uur te zien, bij de Reels functie zal dit niet zo zijn, deze zullen langer blijven staan. Ook zal je de Stories een duimpje omhoog of omlaag kunnen geven. De Stories die veel worden bekeken, zullen ook op de homepagina van YouTube komen te staan. Net zoals bij Instagram kan je gebruik maken van stickers, tekst, filters en muziek.

Wat vinden YouTubers ervan?
Kelvin (Kalvijn) heeft ook gereageerd op het nieuws over de nieuwe functie van YouTube. Vanochtend liet hij bij radiostation NPO 3FM zijn mening horen. Hij liet onder andere weten dat hij het de functie niet echt nodig vindt. Ook vertelt hij dat Peter (Petrus) en hijzelf nu echt een reden moeten gaan vinden om dit te gaan gebruiken. Er zijn namelijk al zoveel platformen die deze functie hebben, zelfs Whatsapp heeft het. Al met al vindt hij de functie overbodig en weet hij niet of hij de functie gaat gebruiken. Ben je benieuwd naar wat Kelvin nog meer zei? Klik dan hier.

Ook YouTube heeft een artikel geschreven over hun nieuwe functie. In dit Engelse artikel leggen ze tot in de puntjes uit wat Reels inhoudt en zie je ook een korte video. Lees het artikel hier!


Wat vind jij van de nieuwe functie van YouTube? Lijkt het je leuk of klinkt het overbodig?
Laat het ons weten in de reacties!

luca-upper-97759saint-nicholas-2958541_1920